FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održana Glavna skupština Varaždinske burze

ZAGREB, 26. listopada 2006. (Hina) - Održana Glavna skupština Varaždinske burze
ZAGREB, 26. listopada 2006. (Hina) - Održana Glavna skupština Varaždinske burze

HINA - Financijski servis

Glavna skupština dioničara Varaždinske burze donijela je danas i odluku o davanju ovlaštenja Društvu za stjecanje vlastitih dionica u svrhu smanjenja temeljnog kapitala.

Ta je odluka donesena jednoglasno i bitna je za provođenje početnih koraka u povezivanju Varaždinske i Zagrebačke burze, navodi se u priopćenju Burze.

Direktorica Varaždinske burze Melita Marčeta istaknula je kako je tom odlukom potvrđen nastavak povezivanja Varaždinske i Zagrebačke burze, pri čemu je jedan od prvih koraka konsolidacija vlasničke strukture.

Dioničarima koji prodaju dionice Varaždinske burze, isplatit će se cijena knjigovodstvene vrijednosti dionica prema Izvješću o reviziji na dan 30. rujna ove godine.Za 400 dionica po jednom dioničaru predviđen je iznos od 193 tisuće kuna.

Neto dobit Varaždinske burze u 2005. iznosila je nešto više od milijun kuna i raspoređena je u rezerve za vlastite dionice.

Prema Odluci o preraspoređivanju zadržane i kapitalne dobiti Društva, zadržana dobit u iznosu od 1,2 milijuna kuna, te kapitalna dobit u iznosu od 83.562 kuna također se prenose u rezerve za vlastite dionice.

Skupština je jednoglasno donijela i odluku o naknadi članovima Nadzornog odbora u iznosu od 1.500 kuna neto, a isplaćuje se po broju sjednica i članovima nazočnim na sjednici.

Glavna skupština je jednoglasno usvojila Izvješće Uprave Društva o poslovanju u 2005. godini te Izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru vođenja poslova u 2005. godini.

Odlukom skupštine za revizora u 2006. imenovana je tvrtka Revidens d.o.o.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙