FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 4. studenog 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 4. studenog 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Od početka studenog Hrvatske autoceste (HAC) prilagodile su se režimu 24-satna zimskog održavanja autocesta, za što je u sezoni 2006./2007. planirano 43,2 milijuna kuna. HAC u zimskom razdoblju održava 750 kilometara autocesta i poluautocesta, tj. oko 16,7 milijuna četvornih metara asfaltnih površina, a to obavlja 19 tehničkih jedinica s 98 teretnih i specijalnih vozila, opremljenih za zimsko održavanje, priopćeno je iz HAC-a. U pripremi zimske službe za ovu sezonu nabavljeno je 20 novih teretnih vozila s najsuvremenijom opremom za zimsko održavanje.

ZAGREB - Knjiga Mladena Andreisa "Trogirsko plemstvo do kraja prve austrijske uprave u Dalmaciji (1805.)" predstavljena je u petak u Matici hrvatskoj u Zagrebu. O knjizi su govorili ravnateljica Muzeja grada Trogira Fani Celio Cega, recenzenti Irena Benyovski i Damir Karbić te autor. Na predstavljanju je istaknuto da je knjiga, u kojoj autor objašnjava podrijetla obitelji i vjerodostojnost podrijetla trogirskog plemstva, vrijedan prilog trogirskoj povijesti. Autor knjige Mladen Andreis znanstveni je suradnik na Institutu "Ruđer Bošković" u Zagrebu. Matematičkom metodom bavi se istraživanjem povijesti rodova.

ZAGREB - U organizaciji Hrvatskog P.E.N. centra i Hrvatskog društva pisaca u petak je u Zagrebu otvoren Međunarodni festival "Književnost uživo" koji je okupio 15-ak pisaca iz zemlje i inozemstva. Svaki pisac predstavljen je posebnom publikacijom s biografskim i bibliografskim podacima te izborom tekstova na izvornom jeziku autora i na hrvatskom jeziku. Hrvatskoj publici se prva predstavila Joanne Leedom-Ackerman, američka književnica i potpredsjednica Svjetskog P.E.N.-a, a zatim vodeći slovenski prozaist Drago Jančar.

ZAGREB - U Galeriji "Kristofera Stankovića", koja djeluje u sklopu Stare gradske vijećnice, u petak je otvorena 3. međunarodna izložba slika umjetnika koji slikaju ustima i nogama, u povodu 50 godina postojanja svjetske organizacije tih umjetnika (AMFPA). Izloženo je 76 slika 60-ak autora i po broju izložaka ta je izložba do sada najbrojnija. Izložba je otvorena do 13. studenoga.

DELNICE - U sudaru osobnog automobila i cisterne koji se dogodio u petak oko 15 sati na autocesti Rijeka-Zagreb poginule se majka i kćer, izvijestilo je Operativno dežurstvo Policijske uprave primorsko-goranske. Sudar osobnog automobila "fiat punto" pulskih registracijskih oznaka i cisterne sisačkih oznaka dogodio se na vijaduktu Zalesina blizu Delnica. U sudaru su na mjestu nesreće preminule vozačica "fiata punto" Ana Brunnthaler (46) i njezina sedmogodišnja kćer Nina. Okolnosti nesreće se utvrđuju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙