FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 18. listopada 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati
ZAGREB, 18. listopada 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Povjerenstvo za znanstvenoistraživački rad Medicinskog fakulteta u Zagrebu jučer se očitovalo o slučaju prof. dr. Asima Kurjaka i predložilo da mu se stavi u mirovanje dužnost pročelnika Katedre za ginekologiju i opstetriciju tog fakulteta te osudilo svaki oblik neetičnog znanstvenog postupanja. Naime, Povjerenstvo se očitovalo o slučaju dr. Kurjaka nakon što ga je, prije mjesec dana, ugledni časopis "British Medical Journal" prozvao za plagiranje znanstvenog rada. Povjerenstvo danas nije donijelo zaključak o tome jesu li Kurjakovi radovi plagijat nego će o tome odlučiti naknadno.

ZAGREB - Švedski nacionalni simfonijski orkestar Geoteborg i klarinetist Martin Froest pod dirigentskim vodstvom Maria Venzaga nastupio je sinoć u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Koncert je to iz ciklusa Svijeta glazbe, Koncertne direkcije Zagreb, a izvedena su djela Wilhelma Stenhammara, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Jeana Sibeliusa i Giuseppea Verdija. Zagrebačka publika je dugotrajnim pljeskom ispratila večerašnje izvođače.

SPLIT - U Splitu je sinoć u zgradi Stare gradske vijećnice na Narodnom trgu otvorena izložba Hrvatski motivi na crtežima i akvarelima od 1882. do 1885. Britanca Sir Thomasa Grahama Jacksona, a organizirao ju je Grad Split. Riječ je o zbirci akvarela i crteža britanskoga plemenitaša otkupljenoj od njegova unuka Sir Nickolasa Jacksona. Thomas Graham Jackson jedan je od najslavnijih britanskih arhitekata viktorijanskoga doba, a bio je oduševljen Dalmacijom i u nju se nekoliko puta vraćao u razdoblju od 1882. do 1885. godine, kada je nastalo dosta akvarela i crteža vezanih uz to područje.

VUKOVAR - Samostalna izložba akademskog kipara i grafičara Antuna Babića iz Vinkovaca otvorena je sinoć u vukovarskom Gradskom muzeju u povodu autorova 75. rođendana i 57 godina umjetničkog djelovanja. Na izložbi je prikazan dio bogatog opusa crteža, akvarela, grafika, skulptura i reljefa koji prikazuju velik raspon Babićeva stvaralaštva. Prikazan je i presjek reljefa u bronci, skulptura u bronci, terakoti i glini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙