FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 3. studenog 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 3. studenog 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Đakovački i srijemski biskup msgr. Marin Srakić posjetio je prijepodne u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj u Zagrebu nezavisnog saborskog zastupnika Branimira Glavaša koji deveti dan štrajka glađu. Nakon izlaska iz zatvorske bolnice biskup Marin Srakić izjavio je da je osnovni cilj njegova posjeta bio odgovoriti Glavaša od štrajka glađu, "i zbog njega samoga i zbog sina Filipa, ali i zato da se može pripremati za obranu u procesu koji se protiv njega vodi". Dodao je da je s "Glavašem dugogodišnji prijatelj i da je današnji posjet uslijedio na obostranu želju i Branimira Glavaša i njega kao biskupa". "Glavaš mi nije obećao da će prestati sa štrajkom glađu, rekao je da će o tome 'sam odlučiti'", kazao je nakon posjeta đakovački i srijemski biskup dr. Marin Srakić.

ZADAR - Pod pokroviteljstvom Zadarske županije, Grada Zadra i Grada Nina na zadarskom se Sveučilištu danas i sutra održava Međunarodni znanstveni skup - Studijski dani, na kojemu će se raspravljati o odnosu talijanskoga i hrvatskoga jezika, kao i o kulturnim i povijesnim činjenicama koje povezuju ta dva naroda. Skup je organiziran u sklopu znanstveno-nastavne suradnje između Sveučilišta u Zadru i Sveučilišta u Padovi. Zadarski župan Ivan Grbić podsjetio je da je Zadar imao dominikansko sveučilište još 1396. godine, te da je na njegovim temeljima osnovano današnje sveučilište, a prisjetio se i Zadranina Simeona Stratica koji je bio rektor Sveučilišta u Padovi. Skup je pozdravio i rektor zadarskog Sveučilišta dr. Damir Magaš koji je ukratko dao prikaz suradnje sa Sveučilištem u Padovi.

ZAGREB - Ministar kulture Božo Biškupić, u ime hrvatske kulturne javnosti i svoje osobno, uputio je danas iskrene rođendanske čestitke prvaku hrvatske književnosti Dragutinu Tadijanoviću. "Doći će sutra i Vaša 101.", stoji na početku čestitke ministra kulture te se ističe da i kao za onaj 99. i onaj 100. rođendan, karizma koja ga prati već više od sedam desetljeća izaziva poštovanje prema neupitnom prvaku hrvatske književnosti.

VARAŽDIN - Policijska uprava varaždinska izvijestila je danas da je u razdoblju od 31. listopada do 2. studenoga u krugu varaždinske Opće bolnice iz objekta buduće Hitne pomoći ukradena veća količina bakrenih dijelova za centralno grijanje i više komada bakrenih cijevi dužine dva i pet metara. Vlasnik ukradenih bakrenih dijelova je poduzeće "Meteor Grupa". Policija navodi da je nepoznati počinitelj ušao u nezaštićeni prostor i neosigurani objekt, te je iz podruma buduće Hitne pomoći odnio spomenute predmete. Šteta će se utvrditi nakon provedene inventure, priopćila je varaždinska policija.

ZAGREB - U dva požara noćas i jutros u središtu Zagreba izgorjela su dva stana, a u tim požarima, kojima se uzrok još ne zna, nije bilo ozlijeđenih, doznaje se od zagrebačke policije. Prvi požar izbio je noćas oko 1,30 sati u potkrovolju zgrade u Prilazu Gjure Deželića. U potpunosti su izgorjeli stan kojim se koristi 22-godišnji mladić i krovište zgrade. U drugom slučaju jutros nešto prije deset sati izbio je požar u stanu na drugom katu zgrade u Ulici kneza Mislava. Još uvijek traju očevidi, pa se ne zna kolika je materijalna šteta. Na zagrebačkom području jučer je zabilježen i jedan namjerno izazvan požar u kojemu je u potpunosti izgorjela vikendica. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija ovaj slučaj vodi kao dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

MAKARSKA - Na najvišem vrhu Biokova, Svetom Juri, temperatura se jutros spustila na 12 stupnjeva ispod nule, i to je najniža temperatura jutros izmjerena u Hrvatskoj, doznaje se od dežurnog tehničar na odašiljaču HRT-a Gorana Mucića. Na Biokovu nema snijega, a niska temperatura poput jutrošnje nije uobičajena u ovo doba godine. U Makarskoj je jutros izmjerena temperatura od 4 stupnja Celzija, a na Makarskom primorju jaka bura koja puše prosječnom brzinom od 55, a na udare i do 90 kilometara na sat, ne pričinja osobite teškoće u prometu, izvijestili su u Gradskom centru 112 Makarska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙