FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 3. studenog 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati
ZAGREB, 3. studenog 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati

STOCKHOLM - Premda je najbolja skijašica svijeta Janica Kostelić objavila kako ove sezone neće nastupati u Svjetskom kupu, Šveđanka Anja Paerson još uvijek nije posve sigurna u riječi njezine najveće suparnice. Šveđanka je u razgovoru za "Dagens Nyheter" izjavila kako među skijašima kruže priče u "spektakularnom povratku Hrvatice", nešto slično kao što je Austrijanac Hermann Maier napravio uoči svjetskog prvenstva u St. Moritzu. "Još uvijek nisam otpisala Janicu. Naravno da će mi nedostajati, ona puno znači u svjetskom skijaškom kupu. Ako je istina da Janica neće voziti, ova sezona će mi biti bez dvije najveće konkurentice. Osim Janice tu je i Michaela Dorfmeister koja je završila svoju skijašku karijeru," kazala je švedska skijašica. Na pitanje novinara da li bi željela da Janica ove godine nastupi ili barem posjeti Are u kojem će se od 3. do 18. veljače iduće godine održati svjetsko prvenstvo, kako bi malo podigla atmosferu, Anja je ozbiljno rekla: "Na ovo pitanje ne želim odgovoriti".

NEW YORK - U NBA ligi na rasporedu su bila tek dva susreta - San Antonio je u Dallasu pobijedio Maverickse (97:91), dok su Clippersi bili bolji od Denvera (96:95). Prva zvijezda Spursa, Tim Duncan nije blistao protiv Dallasa, međutim u završnici utakmice uhvatio je ključnu loptu i postigao odlučujući koš kojom je San Antonio došao do prve pobjede sezone. Duncan je na koncu utakmicu zaključio sa 13 koševa i 10 skokova, Tony Parker je ubacio 19, a Manu Ginobili 16 koševa. U domaćim redovima najbolji je bio Dirk Nowitzki sa 21 košem i 11 skokova, dok je Josh Howard ubacio 20 koševa. U drugom susretu Clippersi su pobijedili Denver, a ključni igrač utakmice bio je Sam Cassel. Organizator igre LA-a ubacio je 35 koševa. Tim Thomas je pridodao 21 koš. Najraspoloženiji u redovima Denvera bili su J.R. Smith (21 koš) i Marcus Camby (16 koševa i 18 skokova).

PEKING - Nakon što su Međunarodni olimpijski odbor i organizatori OI u Pekingu 2008. pod velikim pritiskom američke televizijske mreže NBC odlučili da finalna natjecanja u plivanju budu u prijepodnevnom terminu, Kineski plivački savez brzo je reagirao. Tako će se finalne disciplin na državnim prvenstvima 2007. i 2008. godine održati u prijepodnevnim satima, kako bi se kineski plivači što bolje priremili za satnicu koja ih očekuje za vrijeme OI. "Na taj način ćemo testirati naše plivače kako bi se što bolje pripremili za olimpijskih igre. Izradili smo plan priprema i sve smo podredili nastupu u Pekingu. Satove ćemo pomaknuti nazad, ustajati ćemo ranije, ranije ćemo jesti i trenirati," kazao je glavni trener plivačke reprezentacije Zhang Yadong.

TORINO - Legenda francuskog nogometa i jedan od kandidata za novog predsjednika Europske nogometne federacije (UEFA), Michel Platini smatra kako bi nagradu za najboljeg igrača Europe ove godine trebao dobiti vratar talijanske reprezentacije i torinskog Juventusa, Gianluigi Buffon. "Italija je osvojila svjetski naslov i osvajač Zlatne lopte mora biti netko iz te momčadi, a Buffon apsolutno zaslužuje Zlatnu loptu," smatra Platini, koji je u srijedu prisustvovao proslavi 109. rođendana Juventusa. Buffon je jedan od sedmorice talijanski igrača koji su uvršteni na listu 50 kandidata za osvajanje Zlatne lopte. Osim njega u izboru "France Footballa" boje "Azzurra" brane i Fabio Cannavaro, Gennaro Gattuso, Fabio Grosso, Andrea Pirlo, Luca Toni i Gianluca Zambrotta.

ATENA - Svečano proglašenje najboljih nogometaša godine u izboru Međunarodnog saveza profesionalnih nogometaša (FIFPro), koje se trebalo održati 6. studenog u Ateni je otkazano. Organizatori su otkazali svečanost jer nisu dobili garancije da će se većina dobitnika i gostiju pojaviti u Ateni. Za sada još uvijek nije poznato hoće li FIFPro, bez obzira na otkazivanje svečanosti, proglasiti pobjednike izbora ili će termin proslave pomaknuti na neki drugi datum. FIFPro je početkom listopada objavio listu s 55 kandidata koji konkuriraju za nagradu za najboljeg nogometaša godine, za najboljeg mladog igrača, za doprinos u nogometu, te za najbolju jedanaestoricu ove godine. Pravo na glasovanje ima 43.000 profesionalnih nogometaša iz 40 nogometnih organizacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙