FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 28. listopada 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:
ZAGREB, 28. listopada 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

RIM - Arbitražni sud Talijanskog olimpijskog odbora ublažio je kazne nogometnim klubovima Juventusu, Laziju i Fiorentini, koji su bili kažnjeni zbog afere namještanja utakmica. Kazne su im ublažene nakon što su uvažene njihove žalbe na visinu prethodno izrečenih sankcija. Juventusu, koji je izbačen u drugu ligu, kazna je smanjena za osam bodova. Umjesto -17 bodova, nova kazna iznosi -9 bodova. Zahvaljući smanjenju kazne Juventus se popeo na 12. mjesto u Drugoj ligi. Vodeća Genoa sada mu bježi samo osam bodova. Laziu je kazna smanjena također za osam bodova, sa -11 na -3 boda. Fiorentini je kazna smanjena sa -19 na -15 bodova. Jedino je AC Milanu kazna ostala ista, odnosno -8 bodova. Ostaje još za riješiti slučaj Reggine, koja se žalila na kaznu od -15 bodova. Njihovu žalbu Arbitražni sud će rješavati početkom studenoga.

HOUSTON - Tamnoputi košarkaš NBA momčadi Houston Rockets Dikembe Mutombo bio je rasistički vrijeđan na pripremnoj utakmici u Orlandu, koja je odigrana u četvrtak. Jedan gledatelj ga je tijekom susreta uspoređivao s majmunom. To je razbjesnilo Mutomba, koji je ušao u verbalni okršaj sa čovjekom koji ga je vrijeđao. "Jedan gledatelj mi je vikao da sam majmun, vrijeđao je moju obitelj, rasu i moje podrijetlo. Takvo ponašanje neću trpiti. Ako me budu kaznili zbog toga što sam se derao na sav glas, poručujem svima da ću ubuduće u ovakvim slučajevima pravdu potražiti na tribini", izjavio je Mutombo, koji je rođen u Kongu, a u NBA ligi igra već 15 godina.

WASHINGTON - Četvrtom pobjedom nad favoriziranim Detroit Tigersima u finalu playoffa (World Series) američke profesionalne baseball lige, momčad St. Louis Cardinalsa osvojila je u petak navečer pred svojom publikom prvu titulu prvaka nakon 24 godine a desetu ukupno. Do pobjede nad Tigersima od 4-2 Cardinalsi su došli zahvaljujući izvanrednim udarcima Jeffa Weavera i Davida Ecksteina, koji je proglašen najvrijednijim igračem World Seriesa, te igri bacača Scotta Rolena. Cardinalsi su finalnu seriju okončali sa 4-1 u pobjedama.

BRUXELLES - U susretu 10. kola Belgijske lige Club Bruges je kod kuće svladao Excelsior Mouscron sa 5:1. Peti pogodak za Bruges u 74. minuti postigao je Boško Balaban.

BERLIN - U prvom susretu 9. kola Njemačke lige Werder Bremen je slavio u gostima kod FSV Mainza sa 6:1. Jedini pogodak za domaćine djelo je Azaouagha (74), dok su pobjedu Werderu donijeli Klose (14, 20), Hunt (19, 74), Naldo (80) i Diego (88).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙