FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21.00 sati

ZAGREB, 2. studenog 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:
ZAGREB, 2. studenog 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

PARIZ - Hrvatski tenisač Mario Ančić načinio je još jedan veliki korak prema završnom Mastersu u Šangaju na kojem će nastupiti osmorica najboljih tenisača svijeta. U susretu trećeg kola ATP turnira u Parizu Ančić je nakon 68 minuta igre deklasirao Francuza Juliena Benneteaua 6:3, 6:1 i tako osigurao najmanje mjesto rezerve u Šangaju.

PARIZ - Nakon Rogera Federera, Rafaela Nadala, Ivana Ljubičića, Andya Roddicka, Nikolaja Davidenka i Davida Nalbandiana doznali smo i sedmog sudionika završnog Mastersa sezone u Šangaju. To je Španjolac Tommy Robredo, koji je plasmanom u četvrtfinale turnira u Parizu izvadio vizu za Šangaj. Za preostalo, osmo mjesto bore se trojica tenisača, među kojima je i naš Mario Ančić, a druga dvojica su Amerikanac James Blake i Nijemac Tommy Haas. Hrvatski tenisač je današnjom pobjedom protiv Francuza Juliena Benneteaua preskočio Čileanca Gonzalesa i pridobio status prve šangajske zamjene. No, Mario će direktni put do Šangaja potražiti u četvrtfinalu protiv Nikolaja Davidenka.

BARCELONA - Pod pritiskom vodećih europskih klubova i nacionalnih vlada oko pitanja prava nogometaša, Međunarodna nogometna federacija (FIFA) i Međunarodni savez profesionalnih nogometaša (FIFPro) potpisali su dogovor o suradnji. "Memorandum razumijevanja" su na stadionu Nou Camp potpisali predsjednici Sepp Blatter i Philippe Piat obvezujući se između ostalog i za suradnji oko pitanja dopinga, borbe protiv rasizma, te koordinacije u nogometnom kalendaru.

TEL AVIV - U susretu drugog kola G skupine nogometnog Kupa UEFA Hapoel Tel Aviv i bukureštanski Rapid odigrali su u Tel Avivu pred 13.000 gledatelja bez pobjednika, 2:2. Hapoel je vodio 1:0 i 2:1, no gosti su ipak uspjeli izboriti bod. Strijelci za domaćine bili su Elyaniv Barda (10) i Walid Badier (33), dok su strijelci za Rapid bili Ianis Zicu (14) i Mugurel Buga (53).

BARCELONA - Vezni igrač španjolske nogometne reprezentacije i europskog prvaka Barcelone, Xavi i njegov klupski kolega Islanđanin Eidur Gudjohnsen pauzirat će najmanje dva tjedna zbog ozljeda. Obojica su se ozlijedila u susretu Lige prvaka protiv Chelsea - Xavi ima problema s potkoljenicom lijeve noge, a Gudjohnsen sa gležnjem lijeve noge. Xavi i Gudjohnsen će propustiti idući ligaški ogled protiv Deportiva, a pitanje je hoće li se oporaviti do gostovanja u Sofiji protiv Levskog.

LONDON - Engleska će se najvjerovatnije kandidirati za domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva 2018., a kandidaturu je spremna podržati i vlada, kazao je ministar sporta Richard Caborn. Ukoliko bude odlučeno da će se SP 2018 održati u Europi, Engleska namjerava postati kandidatom, a troškovi bi bili manji jer bi koristili infrastrukturu Olimpijskih igara 2012. u Londonu, kazao je ministar. U četvrtak je i predsjednik UEFA-e Lennart Johansson kazao u razgovoru za BBC kako će se SP 2018. vjerovatno održati u Europi, te da Englesku smatra dostojnim domaćinom.

MELBOURNE - Teniski Grand Slam turnir Australian Open u Melbourneu uvodi elektronski sustav "HawkEye" s kojim će tenisači moći osporavati sudačke odluke. Sustav je uspješno prošao ispit na Grand Slamu US Openu u rujnu, a kao i u New Yorku svaki tenisač će imati pravo na dva traženja upotrebe "HawkEyea" po setu. Australian Open je otišao i dalje jer je predvidio da mogućnost da u petom setu kod rezultata 6:6, svaki tenisač imao pravo na po još dva preispitivanja sudačkih odluka. Prvi Grand Slam sezone Australian Open započinje 15. siječnja 2007. godine.

SEUL - Južnokorejski klub Ulsan ušao je u povijest nogometa kao prvi koji je jednog nogometaša kaznio dobrotvornim radom. Napadač Ulsana i reprezentativac Lee Chun-soo gurnuo je suca na ligaškoj utakmici, Savez mu je odredio šest utakmica neigranja i novčanu kaznu od 4000 USD, a klub ga je dodatno kaznio sa obveznim trodnevnim dobrotvornim radom u ustanovi za siročad. Ponio se skandalozno, osramotio klub i zato mora odgovarati za svoje postupke. Uostalom, u domu za siročad omogućit će djeci da tri dana uživo vide svog idola, a vjerujemo da će taj rad popraviti njegovo ponašanje, kazao je jedan od čelnika kluba. Lee je najkontroverzniji nogometaš u Južnoj Koreji, čuven po brojnim ispadima i čudnim frizurama, a nedavno je objavio i svoju autobiografiju, u kojoj je dobrano oblatio svoje suigrače iz reprezentacije i izbornika Guusa Hiddinka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙