FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Molitva i svijeće pred zidom s osječkim grafitom

OSIJEK, 1. studenog 2006. (Hina) - U organizaciji Udruge žrtavaDomovinskog rata Osječko-baranjske županije ispred zida s grafitom"Osijek - nepokoreni grad" večeras je održana molitva i upaljene susvijeće za sve žrtve Domovinskog rata.
OSIJEK, 1. studenog 2006. (Hina) - U organizaciji Udruge žrtava Domovinskog rata Osječko-baranjske županije ispred zida s grafitom "Osijek - nepokoreni grad" večeras je održana molitva i upaljene su svijeće za sve žrtve Domovinskog rata.

Štefica Krstić, predsjednica Udruge, istaknula je kako su "ovi dani kad se sjećamo svojih pokojnih posebno teški za one koji još ne znaju gdje su im grobovi najmilijih".

Dan Svih Svetih i Dušni dan "za nas roditelje koji smo izgubili svoju djecu uvijek je nova nada u vjeri da njihove žrtve nisu zaboravljene i uzaludne", rekla je Štefica Krstić.

Ispred zida s grafitom "Osijek - nepokoreni grad" upaljeno je tristotinjak svijeća. Molitvu svete krunice vodio je osječki Isusovac pater Ivan Čižmešija. Molitvi i paljenju svijeća koje su organizatori nazvali "Molitva za istinu o Domovinskom ratu", nazočan je bio i osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo.

Najpoznatiji osječki grafit "Osijek - nepokoreni grad" napisan je velikim slovima na zidu u blizini gradskog nogometnog stadiona 18. studenog 1991., u vrijeme pada Vukovara i najžešćih napada na Osijek. Autor grafita je Osječanin Predrag Sušac, koji je prije nekoliko godina umro. Njegov grafit je postao simbol grada i motiv mnogih razglednica i suvenira.

Prije mjesec dana je oštećen - netko je izbrisao "ne" u riječi "nepokoreni", no grafit je obnovljen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙