FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osnovana udruga HDSSB za Osijek i šire područje

OSIJEK, 8. listopada 2006. (Hina) - Udruga Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje održala je danas, točno na godišnjicu osnutka, osnivačku skupštinu ogranaka za Osijek i šire područje.
OSIJEK, 8. listopada 2006. (Hina) - Udruga Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje održala je danas, točno na godišnjicu osnutka, osnivačku skupštinu ogranaka za Osijek i šire područje.

Za predsjednika Ogranka HDSSB-a za grad Osijek izabran je Željko Lijić, a za predsjednika Ogranka šireg područja grada Osijeka Ivica Završki.

Predsjednik udruge Hrvatskoga demokratskog sabora Slavonije i Baranje Branimir Glavaš rekao je da ta udruga, unatoč svim problemima i nastojanjima da joj se onemogući rad, danas ima 10.000 članova.

Upravo danas, kad slavimo Dan neovisnosti, s ponosom mogu reći da smo postali prepoznatljivi u cijeloj Hrvatskoj jer zastupamo ravnomjeran razvoj svih hrvatskih dijelova. Udruga, iz koje je iznjedrena stranka Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje, stat će iza stranke koja će na sljedećim parlamentarnim izborima biti respektabilna politička opcija, rekao je Glavaš.

Predsjednik stranke HDSSB-a i osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo istaknuo je da je udruga HDSSB na vrijeme upozoravala na važnost da Hrvatska bude podijeljena na pet regija, a "nikako na dvije, kako to predlaže premijer (Ivo Sanader)". Dodao je kako je Europska unija "jasno poručila Sanaderu" da ne dolazi u obzir podjela Hrvatske na dvije regije, nego na četiri ili pet.

Istočna Hrvatska je najviše stradala u Domovinskom ratu i stoga je naša osnovna zadaća borba za njezin boljitak, rekao je Bubalo. Dodao je da je HDSSB predložio razvojne projekte vrijedne 2,6 milijardi kuna i pozvao je zastupnike da brigu za taj dio zemlje pokažu prilikom glasovanja o proračunu za 2007.

Glavaš je na današnjoj osnivačkoj skupštini optužio predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa da je "prije tri ili četiri godine ucjenjivao Stipu Gabrića Jambu s milijun maraka, uz prijetnju da će ga zatvoriti ako to ne isplati kada HDZ dođe na vlast".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙