FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Program Austrijskoga kulturnog foruma u studenom i prosincu

ZAGREB, 31. listopada 2006. (Hina) - Austrijski kulturni forum u Zagrebu organizator je i suorganizator više kulturnih događaja u Hrvatskoj u tijeku studenog i prosinca.
ZAGREB, 31. listopada 2006. (Hina) - Austrijski kulturni forum u Zagrebu organizator je i suorganizator više kulturnih događaja u Hrvatskoj u tijeku studenog i prosinca.

U okviru ciklusa "Amadeusu u počast" u Hrvatskom glazbenom zavodu 6. studenog Hrvatski komorni orkestar održat će koncert kojim ravna austrijski dirigent hrvatskog podrijetla Milan Turković.

U sklopu Interlibera prevoditeljica Hana Stojić iz Beča održat će predavanje o djelu Elfride Jelinek i suvremenoj austrijskoj ženskoj književnosti, a zatim će biti predstavljena knjiga "Ljubavnice" te austrijske nobelovke.

Austrijski lektor u Osijeku Alexander Eberharter od 16. do 18. studenoga organizira u Osijeku kazališni festival studenata germanistike iz Madžarske, BiH, Srbije i Rumunjske.

U povodu 15. obljetnice vukovarske tragedije u Vukovaru će 18. studenoga Hrvatski komorni orkestar i Zbor crkve sv. Marka održati koncert pod ravnanjem Bartholomea van de Veldea. Koncert će se 4. prosinca održati i u zagrebačkoj katedrali sv. Stjepana.

U okviru "Human Rights Film Festivala" od 4. do 10. prosinca predstavit će se i austrijski redatelj Manfred Neuwirth s filmovima "Tibetian Memories" i "Tibet Revisited".

U program foruma uvršten je Međunarodni znanstveni skup u povodu 150. obljetnice osnutka Pomorskoga arsenala u Puli, koji priređuje 8. prosinca Društvo za proučavanje prošlosti "Viribus unitis" iz Pule.

Plesna predstava "Mahler i ... simfonija prirodi" 15. prosinca će biti izvedena i za labinsku publiku, a pratit će ju i prigodna izložba fotografija "Bečki ekspresivni ples".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙