FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak 23. listopada

ZAGREB, 22. listopada 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za ponedjeljak 23. listopada.
ZAGREB, 22. listopada 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za ponedjeljak 23. listopada.

ZAGREB - U službenom posjetu Hrvatskoj je premijer Moldavije Vasile Tarlev koji će nakon svečanog dočeka (10.30) razgovarati s domaćinom, premijerom Ivom Sanaderom (10.45).

U nazočnosti premijera Sanadera i Tarleva, a nakon razgovora dvaju izaslanstava (11.00) hrvatski ministar kulture Božo Biškupić i moldavski ministar kulture i turizma Arthur Cozma potpisat će Ugovor o kulturnoj suradnji između vlada Hrvatske i Moldavije (11.35).

(Banski dvori, Trg Sv. Marka 2, izjave za medije nakon potpisivanja)

BUDIMPEŠTA - Vojnom ceremonijom, polaganjem cvijeća ispred Memorijalne vatre žrtvama Mađarske revolucije 1956. i prihvaćanjem Deklaracije slobode dvadesetak šefova država i vlada, među kojima će biti i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, obilježava se pola stoljeća od u krvi ugušene pobune protiv sovjetske vlasti. Najavljen je dolazak predsjednika Austrije, Belgije, Češke, Finske, Irske, Latvije, Litve, Makedonije, Malte, Njemačke, Poljske, Portugala Rumunjske, Slovačke, Švicarske, španjolskog kralja i nadvojvode Luksemburga, predsjednika Europske komisije i glavnog tajnika NATO-a te drugih.

HELSINKI - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks stiže u dvodnevni službeni posjet finskome parlamentu (Eduskunta) koji počinje svečanom večerom što je priređuje njegov kolega Paavo Lipponen. Drugog dana posjeta predviđeni razgovori s Lipponenom, s predsjednikom vlade Mattijem Vanhanenom i finskim parlamentarcima.

OSLO - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović doputovat će u službeni posjet Norveškoj gdje će razgovarati o bilateralnim odnosima između dviju zemalja i o pristupanju Hrvatske euroatlantskim integracijama. Ministrica će se sastati s predsjednikom norveškog parlamenta Thorbjoernom Jaglandom, ministrom vanjskih poslova Jonasom Gahrom Stoereom, predsjednikom parlamentarnog odbora za vanjske poslove Olavom Akselsenom i članovima odbora za vanjske poslove.

MOSKVA - Ukrajinski premijer Viktor Janukovič u posjetu Rusiji gdje će glavna tema razgovora s ruskom vladom biti energetika, odnosno isporuka ruskog plina oko čega su se dvije zemlje sporile zimi 2006. što je izazvalo prekid isporuke mnogim europskim zemljama.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Ružica Belac

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Duška Gerić Koren

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙