FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradska skupština na aktualnom satu o zapošljavanju u holdingu, uštedama u proračunu...

ZAGREB, 26. listopada 2006. (Hina) - Sjednica zagrebačke Gradske skupštine, na kojoj će biti riječi o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana Sesveta, počela je aktualnim satom gdje su gradski zastupnici postavili više pitanja vezanih uz zapošljavanje u gradskom holdingu, uštede u proračunu, zaduživanju Grada, putovanju gradskog izaslanstva u Kinu i ostalo.
ZAGREB, 26. listopada 2006. (Hina) - Sjednica zagrebačke Gradske skupštine, na kojoj će biti riječi o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana Sesveta, počela je aktualnim satom gdje su gradski zastupnici postavili više pitanja vezanih uz zapošljavanje u gradskom holdingu, uštede u proračunu, zaduživanju Grada, putovanju gradskog izaslanstva u Kinu i ostalo.

Gradski zastupnik Pero Kovačević (HSP) pitao je gradonačelnika Milana Bandića prihvaća li osnivanje istražnog povjerenstva o zapošljavanju u gradskom holdingu i zašto je ondje zaposlen i mesar kod kojeg gradonačelnik kupuje meso. Bandić mu je odgovorio da nema razloga za osnivanje povjerenstva i istaknuo da o zapošljavanju u holdingu brigu trebaju voditi direktori, a ne Gradska skupština ili Gradsko poglavarstvo.

"Nemam vremena baviti se proizvođenjem afera" kazao je Bandić i dodao da će izvješće o radu holdinga na čelu sa Slobodanom Ljubičićem biti pripremljeno za godinu dana.

Gradski zastupnik Joško Morić (DC) je podsjetio da je gradonačelnik obećao uštede u proračunu i pitao zašto nema izvješća o tome, a Bandić mu je odgovorio da se za odgovor mora strpiti do kraja mandata jer će do tada uštedjeti i više od jednog gradskog proračuna.

Sumnju da se grad Zagreb približava "zoni prezaduženosti" izrazila je gradska zastupnica HNS-a Morana Paliković-Gruden i dodala kako se priča da će biti potrebna pozajmica za isplatu plaća u Gradskoj upravi i dodatnih 130 milijuna eura za projekte poput "Gredelja" kao i da će Grad usluge od sada plaćati u roku od 180 dana.

"Spavajte mirno, grad Zagreb nije prezadužen niti pred bankrotom" odgovorio je Bandić i naveo da će pročelnik za financije Slavko Kojić do sljedeće skupštinske sjednice prirediti izvješće o zaduživanju grada.

Gradska zastupnica HDZ-a Asja Bebić pitala je gradonačelnika što je na službenom putovanju u Kinu, koje je, kako je rekla, više sličilo na turistički obilazak, korisno učinjeno za grad Zagreb i zašto ih nisu primili gradonačelnici Pekinga i Šangaja.

"S njima nismo razgovarali zbog tamošnje političke situacije, a o svim troškovima i ostalom odgovor će stići pisanim putem" rekao je Bandić i naveo da je uz ostalo ondje razgovaralo o konzulatu RH u Šangaju.

Alenka Košiša Čičin Šain (HNS) je ustvrdila da je u vezi poslovne zgrade "Agram" očito da je izgrađen veći objekt od dozvoljenog i da je gradu plaćeno četiri milijuna kuna, a trebalo je šest puta više jer je toliko kvadrata više izgrađeno.

Bandić je rekao da će dobiti cjelovito izvješće o tom slučaju, a na njenu primjedbu da su pisani odgovori često "šuplji i nekvalitetni" Bandić je ustvrdio da u ovom slučaju neće biti tako i pozvao sve da ubuduće daju preciznije i opširnije pisane odgovore.

Na početku sjednice Gradske skupštine predsjednica Tatjana Holjevac je povukla svoj prijedlog da u dnevni red uđe izvješće o radu svih skupštinskih odbora, jer je dobila primjedbe da prijedlog nije u skladu s Poslovnikom iako ga je, kaže, pripremala u suradnji sa stručnom službom.

Antun Mateš (HSP) pitao je Duška Ljuštinu pročelnika za kulturu je li za to da se Trg maršala Tita nazove Kazališnim trgom, a Ljuština mu je odgovorio da je to političko pitanje i da je postavljeno krivoj osobi.

"Osobno mislim da su se ovaj grad i ova zemlja umorili od promjene imena" naveo je.

Bandić je dodao da bi prijedlog Antuna Mateša mogao ući "u komplet prijedloga" vezanog za promjene imena tog trga budući da je bio i prijedlog da se nazove imenom Franje Tuđmana.

Sjednica Gradske skupštine nastavlja se raspravom o Konačnom prijedlogu Izmjena i dopuna GUP-a Sesveta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙