FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 22. listopada 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat
ZAGREB, 22. listopada 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

DUBROVNIK - Na danas održanoj izbornoj skupštini dubrovačko-neretvanske Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke (HSS) za novog je predsjednika izabran Ivo Mujo. U radu izborne skupštine dubrovačko-neretvanskog HSS-a sudjelovao je i predsjednik HSS-a Josip Friščić, koji je u svojem izlaganju, među ostalim, govorio o trenutačnom stanju u Hrvatskoj. Istaknuo je da je u Hrvatskoj predizborna kampanja počela prerano, 14 mjeseci prije izbora, otvaranjem mnogih afera. "Afere se otvaraju kad se nema što kazati od onih koji su na vlasti, ili kad nema programa onih koji se bore za vlast", rekao je Friščić. Dodao je kako za Hrvatsku i njezine građane neće biti sreće ako se u kampanji stranke ne okrenu programima te ne odaberu ljudi koji će moći odgovorno voditi zemlju.

ZAGREB - Na Britanskom sajmu inovacija nagrađeno je čak 15 izložaka hrvatskih inovatora, a naša najuspješnija inovacija je "Elektronski boks" Zagrepčanina Pavla Potočkog, za što je nagrađen platinastim odličjem, priopćio je danas Hrvatski savez inovatora. Riječ je o elektroničkome sklopu sa sustavom senzora za evidenciju i mjerenje udaraca u boksu, što znači da su boksači sigurni od ozljeda uz točnu evidenciju bodova. Hrvatski inovatori su na najvećoj britanskoj smotri inovatora i poduzetnika, gdje je ove godine bilo izloženo 500 izložaka iz 12 država, uz platinasto odličje, osvojili još četiri dvostruka zlatna odličja te jedno zlatno, četiri srebrna i pet brončanih odličja.

OSIJEK - Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku danas je izvijestilo kako je istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku 19. listopada podnijelo istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1956. godište), a jučer protiv još petorice hrvatskih državljana (1942., 1962., 1966. i 1963. godište) zbog kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. U priopćenju Županijsko državno odvjetništvo ističe kako postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici, kao pripadnici jedinice za posebne namjene, krajem 1991. godine u Osijeku, za vrijeme oružane agresije na Republiku Hrvatsku, nezakonito privodili, zlostavljali, a zatim i ubili više civilnih osoba.

OSIJEK - Jučerašnju utakmicu između nogometnih klubova "Osijek" i "Dinamo" pratilo je 7000 navijača, a zbog nereda prije, za vrijeme i poslije utakmice u policiju su privedene 72 osobe, od kojih 35 navijača skupine "BBB" i 37 navijačke skupine "Kohorta" izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava. Protiv 60 osoba podnesene su prekršajne prijave, među kojima su i četiri prijave za omalovažavanje i vrijeđanje službene osobe. Osječka policija izvijestila je i da je sinoć prije nogometne utakmice, oko 19 sati, u blizini stadiona napadnut V.B. (1966.), koji je teško ozlijeđen i zadržan je na liječenju u Kliničkoj bolnici u Osijeku.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić popodne je za redoviti promet otvorio autobusni terminal ZET-a kod Pothodnika i Paromlinsku ulicu. "Sve je ondje bilo puno rupa i lokvi koje su smetale i autobusima i građanima", rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dodajući da je obnovljeni terminal sada prilagođen i osobama s invaliditetom. Radovi na obnovi ZET-ova terminala i Paromlinske ulice potrajali su nešto manje od dva mjeseca, a od danas će javni gradski prijevoz autobusima na tome mjestu teći kao prije obnove. Radovi na obnovi autobusnog terminala, stajališta za taksije i vozila dostave te pješačkih staza, betonskog kolnika i komunalne infrastrukture stajali su gotovo osam milijuna kuna.

KARLOVAC - U Utinja Vrelu kod Vojnića danas oko podneva u lovu je poginuo umirovljeni časnik Željko Miletić (48) iz Karlovca, priopćila je karlovačka Policijska uprava. Liječnik je utvrdio smrt u 13,10 sati, navodi policija. Istražni sudac Ivan Perković zatražio je obdukciju kako bi se utvrdili točan uzrok i vrijeme Miletićeve smrti, no, kako je rekao, zasad sve upućuje na to da je "ubijen najvjerojatnije nesretnim slučajem". Lov je bio organiziran, a za Miletićevu smrt osumnjičen je I.B., također iz Karlovca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙