FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zamjenica međimurskog župana Marciuš Posavec podnijela ostavku

ČAKOVEC, 20. listopada 2006. (Hina) - Zamjenica međimurskog župana i njegova supruga Diana Marciuš Posavec (HNS) danas je razriješena dužnosti nakon što je županijska Skupština na redovitom zasjedanju prihvatila njezinu ostavku.
ČAKOVEC, 20. listopada 2006. (Hina) - Zamjenica međimurskog župana i njegova supruga Diana Marciuš Posavec (HNS) danas je razriješena dužnosti nakon što je županijska Skupština na redovitom zasjedanju prihvatila njezinu ostavku.

Marciuš Posavec je rekla da ostavku daje isključivo zbog izrazitog medijskog i političkog pritiska na nju kao osobu, na, kako je rekla, način koji često prelazi granice dobrog ukusa, a, što je najvažnije, narušava daljnje normalno i djelotvorno djelovanje Poglavarstva Međimurske županije.

"Ako će ova moja ostavka smiriti uzburkane strasti Međimurja, dajem ju s osobitim zadovoljstvom", ističe dosadašnja zamjenica međimurskog župana, odnedavno i njegova supruga, Diana Marciuš Posavec.

Posavec je ponovila da nije bila u sukobu interesa jer su, tvrdi, mjerodavne državne institucije izjavile da sukob ne postoji.

Istaknula je da je u proteklih godinu dana predano radila na realizaciji ciljeva iz resora za koji je bila zadužena. Pritom je navala besplatni prijevoz učenika, javno-privatno partnerstvo u području školstva, uvođenje zdrave prehrane u škole i vrtiće, rad osnovnih škola u jednosmjenskoj nastavi, djelovanje na osnivanju Međimurskog veleučilišta, obnovu utvrde Zrinskih, rad na projektu gospodarenja školskim dvoranama te olakšavanje rada civilnom sektoru.

U Aktualnom satu sjednice županijske Skupštine župan Josip Posavec (HNS) odbio je navode pojedinih medija i političkih stranaka da mu je sadašnja supruga, inače predsjednica Upravnog vijeća Muzeja Međimurja, namjestila posao pri nabavi informatičke opreme za tu ustanovu.

Županova privatna tvrtka, u kojoj je s bivšom suprugom suvlasnik u polovičnom iznosu, na natječaju je dobila posao informatičkog opremanja Muzeja, vrijedan 200-ak tisuća kuna.

Supružnici Posavec kažu da je postupak nabave bio zakonit i transparentan.

Županijski HNS još je u lipnju, dok par nije ozakonio vezu, izglasao nepovjerenje dožupanici i tražio od nje da odstupi s dužnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙