FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 25. listopada

ZAGREB, 24. listopada 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 25. listopada.
ZAGREB, 24. listopada 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 25. listopada.

ZAGREB - U organizaciji tvrtke InfoDom, zagrebačkog Ekonomskog fakulteta te varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike održat će se dvodnevna 5. međunarodna konferencija o poslovnim procesima "Business Process Conference 2006", i to u sklopu Tjedna strategije i poslovnih procesa u Zagrebu. U radu Konferencije sudjelovat će više od 400 hrvatskih i inozemnih stručnjaka iz gospodarstva i državne uprave te sveučilišnih profesora iz područja menadžmenta, informatike i komunikacija. (9,00 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2)

CAVTAT - Hrvatska turistička zajednica od 25. do 27. listopada organizira kongres turističkih djelatnika "Dani hrvatskog turizma". Na kongresu će se razmijeniti iskustva turističke 2006. godine, slijedom koje će se najaviti planiranje i razvojna politika za 2007. godinu. Također, održat će se niz turističkih radionica i predavanja uz predstavnike svjetske i domaće turističke struke. U okviru ovogodišnjeg kongresa dodijelit će se i nagrade u akcijama "Plavi cvijet" - za uređenost turističkih gradova, općina, mjesta te pojedinačnih elemenata turističke ponude primorske Hrvatske; "Zeleni cvijet" - za uređenost mjesta i pojedinih objekata kontinentalne Hrvatske te "Čovjek ključ uspjeha u turizmu"- za najboljeg turističkog djelatnika godine. Uoči početka skupa u Dubrovniku će se održati radni sastanka direktora predstavništava HTZ-a u inozemstvu s direkcijom Glavnog ureda i predstavnicima medija, kao i sjednica Nadzornog odbora HTZ-a. (10,00 sati, Hotel Imperial)

SPLIT - Otvara se međunarodni sajam SASO, jedanaesti po redu, koji će na splitskom Žnjanu do 29. listopada okupiti oko 2000 izlagača iz 16 zemalja. U okviru SASO-a održava se sedam priredbi - sajmovi graditeljstva, drvne i metalne industrije, alata, strojeva i opreme, obrta i male privrede, elektronike, energetike i telekomunikacija i po prvi put SAFIR - Sajam financija, investicija i razvoja. U okviru sajma govorit će se o brojnim aktualnim temama, a središnje su ove godine obnovljivi izvori energije i plinifikacija. (Žnjan u 10,30 sati).

OPATIJA - Svečano otvaranje 20. Međunarodnog kongresa "Energija i okoliš 2006." na kojemu će do 27. listopada sudjelovati više desetaka domaćih i inozemnih znanstvenika koji će predstaviti oko 80 znanstvenih radova iz područja energije i zaštite okoliša. Glavna tema kongresa je "Energetika i zaštita okoliša u Hrvatskoj u procesu pristupanja Europskoj uniji." Organizatori kongresa su Tehnički fakultet u Rijeci, Fakultet strojarstva iz Ljubljane i Hrvatski savez za sunčevu energiju iz Rijeke. (Grand hotel Adriatic, u 9,30 sati)

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xrub yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙