FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 20. listopada

ZAGREB, 20. listopada 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 20. listopada.
ZAGREB, 20. listopada 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 20. listopada.

ZAGREB - Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju na svojoj će sjednici razmatrati aktualna privatizacijska pitanja (12,30 sati, Vlada RH, Trg Svetog Marka 2).

ZAGREB - Farmaceutske kompanije Pliva i Barr Pharmaceuticals održat će zajedničku konferenciju za novinare (11,30 sati, Pliva, Vukovarska 49). Po do sada objavljenim podacima za ponudu Barra za preuzimanje Plive po cijeni od 820 kuna za dionicu, u Središnjoj depozitarnoj agenciji (SDA) deponirano je više od 17 milijuna od ukupno 18,6 milijuna redovnih dionica Plive, a konačni broj SDA će objaviti u danas na svojim web stranicama. Za 24. listopada predviđeno je plaćanje, a ukupna vrijednost Barrove ponude iznosi 15,25 milijardi kuna.

ZAGREB - Hrvatska agencija za malo gospodarstvo (HAMAG) i Raiffeisenbank Austria potpisat će sporazum o poslovnoj suradnji, a uoči potpisivanja bit će održana i konferencija za novinare (10,30 sati, Hotel Opera, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori bit će održano prvo regionalno predstavljanje Priručnika javne nabave Vlade RH. Glavni dijelovi sadržaja priručnika odnose se na pojedine korake i procedure u procesu javne nabave - od planiranja nabave do sklapanja ugovora. Korisnicima su na raspolaganju svi važeći zakonski propisi koji reguliraju provedbu javne nabave, kao i komparativan prikaz europskog i nacionalnog zakonodavnog i institucionalnog okvira javne nabave. (10,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Predstavnici njemačke razvojne banke DEG predstavit će strateško ulaganje u Atlantic Grupu. DEG kroz partnerstvo u Cedeviti i Nevi već više godina prati poslovni razvoj Atlantic Grupe, a dogovor o novoj fazi strateškog partnerstva potvrda je uspješne suradnje te značajan čimbenik u daljnjem razvoju Atlantic Grupe (11,00 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 1).

ZAGREB - Ukupna vrijednost industrijske proizvodnje koju su prodala poduzeća koja su se bavila tom proizvodnjom u 2005. u Hrvatskoj je iznosila gotovo 103,5 milijardi kuna, a ta je vrijednost prodaje za 3,2 milijarde kuna, ili 3,2 posto veća nego li 2004. Pokazuju to prvi rezultati proizvodnje i prodaje industrijskih proizvoda za 2005. koje je objavio Državni zavod za statistiku. Prema djelatnostima, vrijednost prodane industrijske proizvodnje najveća je u prerađivačkoj industriji i iznosi 89,4 milijarde kuna, u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom iznosila je 10,8 milijardi kuna, a najmanja, 3,2 milijarde kuna u rudarstvu i vađenju. Unutar prerađivačke industrije, najveća vrijednost prodaje, 20,9 milijardi kuna, ostvarena je u proizvodnji hrane i pića, a slijede prizvodnja naftnih derivata sa 12,2 milijarde, te kemijska industrija s 7,3 milijarde kuna.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙