FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 28. rujna

ZAGREB, 28. rujna 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 28. rujna.
ZAGREB, 28. rujna 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 28. rujna.

ZAGREB - U Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva bit će potpisan Privremeni ugovor o slobodnoj trgovini između hrvatske Vlade i Misije UN-a na Kosovu (UNMIK). Taj ugovor je dio procesa liberalizacije trgovine s Kosovom. Ugovorom o slobodnoj trgovini sa Srbijom, odnosno Crnom Gorom, nije regulirano pitanje liberalizacije trgovine s Kosovom, a istovremeno postoji interes gospodarstvenika s obje strane da se omogući jednostavnije poslovanje, kažu u Ministarstvu gospodarstva. Ugovor će potpisati ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić, voditelj stupa IV. UNMIK-a Paul Acda, a parafirat će ga kosovski ministar trgovine i industrije Bujar Dugolli. Nakon potpisivanja predviđene su izjave (12,00 sati, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva-kabinet ministra, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Centar za europske predpristupne programe Hrvatske udruge poslodavaca u suradnji s Ministarstvom mora, turizma, prometa i razvitka organizira Info dan o projektu Europske unije Marco Polo, u sektoru prometa. Taj program predviđa dodjelu financijske pomoći za međunarodni kombinirani prijevoz. Trenutno je otvoren natječaj za sudjelovanje u projektu, a na Info danu će biti predstavljeni njegovi uvjeti i kriteriji za dobivanje financijskih sredstava (10 sati, HUP, Hatzova 12).

ZAGREB - Čelnici Croatia Airlinesa izvijestit će na konferenciji za novinare o povoljnijim cijenama zrakoplovnih karata u međunarodnom prijevozu, rezultatima istraživanja Star Alliancea o zadovoljstvu putnika na letovima regionalnih članica udruge te o ljetnim prometnim pokazateljima (12,30 sati, Zagrebačka zvjezdarnica, Opatička 22).

ZAGREB - Hrvatski su ugostitelji u drugom tromjesečju ove godine ostvarili promet u iznosu od 3,66 milijardi kuna, što je nominalno 9,5 posto više nego u istom razdoblju lani, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Porast u drugom tromjesečju odrazio se i na rast prometa u prvoj polovici ove godine, promet od 5,25 milijardi kuna nominalno je 8,3 posto veći nego li u prvih šest mjeseci prošle godine. Glavnina prometa ugostiteljstva u prvoj polovici ove godine ostvarena je u hotelima, 2,39 milijardi kuna, što je 9 posto više nego u isto vrijeme lani. Barovi s prometom od 1,48 milijardi kuna bilježe nominalni porast od 6,7 posto, dok je promet u restoranima porastao za 5,5 posto, na 947 milijuna kuna.

ZAGREB - Prodajne cijene proizvođača industrijskih proizvoda u Zagrebu su u kolovozu u odnosu na srpanj u prosjeku bile više za 0,3 posto, a u odnosu na prošlogodišnji kolovoz u prosjeku su povećane za 4,5 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. U prvih osam mjeseci ove godine, cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Zagrebu prosječno su povećane za 3,7 posto prema istom prošlogodišnjem razdoblju.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙