FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 26. rujna

ZAGREB, 26. rujna 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 26. rujna.
ZAGREB, 26. rujna 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 26. rujna.

ZAGREB - Predsjednica Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Olgica Spevec na konferenciji za novinare govorit će o odluci Vijeća o odobravanju dodjele državnih jamstava brodogradilištima u teškoćama. Vijeće je krajem prošlog tjedna na zahtjev Ministarstva gospodarstva, odobrilo državne potpore za sanaciju četiri brodogradilišta u ukupnom iznosu od 4,2 milijarde kuna. Od toga je iznosa Brodosplit Brodogradilištu namijenjeno 1,687 milijardi kuna, Brodotrogiru 624,86 milijuna kuna, 3. Maj brodogradilištu 1,67 milijardi kuna te Brodogradilištu Kraljevica 220,78 milijuna kuna (11,00 sati, AZTN, Savska cesta 41/VII).

ZAGREB - U Ministarstvu financija biti će potpisan Ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i Izraela. Ugovorom su postignute brojne olakšice pri oporezivanju svih vrsta prihoda, kao i poboljšanje uvjeta za povećanje međusobne razmjene dobara i usluga te povećanje stupnja ukupne gospodarske aktivnosti dviju zemalja (10,00 sati, Ministrstvo financija, Katančićeva 5).

ZAGREB - U organizaciji tvrtke Infoarena započet će dvodnevna konferencija o poglavljima pregovora "Financijske usluge" i "Ekonomska i monetarna unija". Svrha konferencije je prikazati tijek pregovora kao i potrebne promjene kroz koje hrvatski financijski sektor mora proći tijekom idućih nekoliko godina u pripremama za ulazak u EU. Konferencija će obraditi opće smjernice ekonomske politike i fiskalna pravila u monetarnoj i ekonomskoj uniji, a posebice će biti istaknuto 16 novih zakona koji će regulirati financijski sektor, a čije se usvajanje očekuje u narednih nekoliko mjeseci (8,30 sati, HUP, Pavla Hatza 12).

ZAGREB - Privredna banka Zagreb i udruga Hrvatski izvoznici potpisat će ugovor o poslovnoj suradnji za poticanje razvoja hrvatskog izvoza (10,00 sati, Hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Udruženje obrtnika grada Zagreba i USAID-Poduzetna Hrvatska potpisat će Sporazum o partnerstvu za tehničku potporu, a s ciljem jačanja obrtništva i malog gospodarstva, odnosno unapređivanja poslovanja obrta i otvaranja novih radnih mjesta (10,30 sati, Udruženje obrtnika Zagreba, Trg Mažuranića 13).

ZAGREB - Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Zagrebu su u srpnju u odnosu na lipanj zadržale istu razinu, a u odnosu na srpanj prošle godine veće su za 4,8 posto, podaci su Odjela za statistiku Gradskog zavoda za prostorno uređenje. U prvih sedam mjeseci ove godine, cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima prosječno su porasle za 3,6 posto u usporedbi s cijenama iz istog prošlogodišnjeg razdoblja. Prema prosincu 2005. godine, cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Zagrebu su u srpnju bile više za 3,5 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙