FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 23. listopada 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 23. listopada 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Državno odvjetništvo danas je od Hrvatskog sabora zatražilo skidanje zastupničkog imuniteta Branimiru Glavašu zbog povezanosti s tzv. slučajem selotejp, odnosno posljednje istrage ratnih zločina nad civilima počinjenih u ratnom Osijeku, doznaje se u Državnom odvjetništvu. "Na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku, Državno odvjetništvo podnijelo je zahtjev Hrvatskom saboru za davanje odobrenja za pritvaranje i pokretanje kaznenog postupka protiv Branimira Glavaša zbog kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva", izjavila je Hini glasnogovornica DORH-a Martina Mihordin. Dodala je kako se Glavaša dovodi u vezu s nedavno uhićenom šestoricom koje se sumnjiči za ubojstva na obali rijeke Drave krajem 1991. i početkom 1992. Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo odmah je odgovorilo na zahtjev Državnog odvjetništva i sjednicu, na kojoj će raspravljati o skidanju Glavaševa imuniteta, zakazalo danas za 14 sati.

OSIJEK - Istražni sudac Županijskog suda u Osijeku donio je 19. i 22. listopada rješenje o provođenju istrage nad šestoricom osumnjičenih da su počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom, priopćeno je danas iz Županijskog suda u Osijeku. Ujedno, istražni je sudac prihvatio prijedloge iz istražnih zahtjeva te uhićenima odredio pritvor od mjesec dana. Istražni sudac to je rješenje donio nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podnijelo istražni zahtjev protiv šestorice osumnjičenika. U istražnim zahtjevima predloženo je određivanje pritvora zbog opasnosti od ometanja istrage i zbog posebno teških okolnosti pod kojima je djelo počinjeno. Ne želeći otkriti identitet uhićenih, policija je rekla da su u Istražni centar privedeni 50-godišnjak iz Jagodnjaka, 64-godišnjak iz Kozjaka, 44-godišnjak iz Osijeka, 40-godišnjak iz Tenje, 43-godišnjak iz Ernestinova i 38-godišnjakinja iz Osijeka.

SPLIT - Županijskom državnom odvjetništvu za mladež u Splitu privedena su jutros dvojica starijih maloljetnika, u dobi od 16 do 18 godina, s omiškog područja zbog osnovane sumnje da su počinili teško ubojstvo iz koristoljublja oduzevši život 67-godišnjem Stipi Dajaku u Dućama kod Omiša. Tijelo ubijenoga u njegovoj je kući pronađeno u petak, 20. listopada, a ubojstvo se dogodilo u noći sa 16. na 17. listopada, izvijestio je na konferenciji za novinare načelnik Kriminalističke policije PU splitsko- dalmatinske Petar Bradarić. Neslužbeno se doznaje da je jedan od mladića policiji priznao ubojstvo.

(Hina) xggoj yvlul

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙