FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 30. rujna 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 30. rujna 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Ministar obrane Berislav Rončević izrazio je danas žaljenje zbog incidenta u kojemu su u petak za vježbe kod Slunja ranjena šestorica hrvatskih vojnika koji su se pripremali za odlazak u misiju u Afganistanu, ali je rekao da se vježbe nastavljaju. Prema njegovim riječima, istraga je u tijeku, a u ovom trenutku još nije poznato što je izazvalo eksploziju, odnosno radi li se o nepravilnosti na granati ručnog bacača, ili na samom bacaču, ili je možda u pitanju bilo nepoštivanje procedure. "Mi smo izdvojili jedan dio tih granata koje su neadekvatne. One su predviđene za zbrinjavanje. Ako je netko upotrijebio tu granatu znači da je bila greška u proceduri i da se radi o ljudskom faktoru i to ćemo sankcionirati", rekao je Rončević novinarima u Zagrebu, nakon susreta s litavskim ministrom obrane Juozasom Olekasom.

ZAGREB - Državni centar 112 izvijestio je danas da se voda iz vodoopskrbnog sustava Pakraca i Lipika s izvora Šumetlica još ne može koristiti za piće zbog zamućenja, dok je voda iz vodovodne mreže Regionalnog vodovoda Neretva - Pelješac - Korčula - Lastovo ispravna, pa prestaju mjere uvedene 20. rujna. Do zamućenja vode na području Pakraca i Lipika, dojavljenog 28. rujna, vjerojatno je došlo zbog šumskih radova oko područja izvorišta Šumetlica. Djelatnici poduzeća "Komunalac" ispiru sustav i kontroliraju vodu, kaže se u priopćenju DC-a 112. Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije izvijestio je jučer da nalazi uzoraka vode iz vodovodne mreže Regionalnog vodovoda Neretva - Pelješac - Korčula - Lastovo pokazuju da je ispravna za piće, pa prestaju mjere za njeno korištenje u mjestima Prud, Vid, Krvavac, Kula Norinska, Opuzen i Slivno, izvijestio je DC 112.

ZAGREB - Uz prijetnju oružjem, dvojica maskiranih pljačkaša ukrali su jutros pred trgovinskim centrom Metro u Slavonskoj aveniji vreću s novcem od službenika zaštitarske tvrtke Sokol Marić, izvijestila je zagrebačka policija. Pljačka se dogodila jutros oko 7,30, u trenutku kad je zaštitar vreću s novcem prenosio u službeno vozilo. Pljačkaši, maskirani potkapama, pobjegli su i u tijeku je intenzivna policijska potraga za njima. U policiji, u interesu istrage, nisu željeli govoriti o iznosu otuđenog novca. Očevid je u tijeku.

DUBROVNIK - Na sutrašnji dan prije 15 godina počela je srpskocrnogorska agresija na Dubrovnik i tromjesečna blokada grada. Točno u 6 sati ujutro 1. listopada 1991. Srbi iz istočne Hercegovine i teritorijalna obrana Crne Gore potpomognuti jakim snagama JNA počeli su opći napad na Dubrovnik s kopna, mora i zraka. Dubrovnik je tri mjeseca bio u potpunoj blokadi bez struje, vode i telefonskih veza sa svijetom. Napadi su vrhunac dosegli 6. prosinca, kad je sam grad napadnut iz svih vrsta oružja, pri čemu su ogromne štete pretrpjeli objekti povijesne baštine. Tijekom trajanja agresije grad su hrabro branili, i obranili, malobrojni i slabo naoružani hrvatski branitelji. Poginulo je više od 300 hrvatskih branitelja i civila, 33 tisuće ljudi moralo je napustiti svoje domove, a u logore u Bileći i Morinju odvedeno je 336 osoba.

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac odobrio je 164 nova mjesta za znanstvene novake, priopćeno je danas iz Ministarstva znanosti. Budući da je u veljači odobrio 172 mjesta, zajedno s jučer 164 odobrena mjesta, ministar je u 2006. odobrio 336 mjesta za znanstvene novake. Od toga sveučilištima je odobreno 257 mjesta, znanstvenim institutima 50 te 29 ostalim ustanovama - bolnicama, akademijama. Od ukupnog broja mjesta sveučilištima, zagrebačkome je Sveučilištu odobreno 492 mjesta, riječkom 97, osječkom 72, zadarskom 25, splitskom 84 i dubrovačkom sedam mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙