FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 4. listopada 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 4. listopada 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Vladina Nacionalna politika za promicanje ravnopravnosti spolova do 2010. dobila je danas potporu saborskih klubova, koji su upozorili da, unatoč institucionalnim mehanizmima i zakonskim mjerama, i dalje postoji diskriminacija žena u raznim područjima. Najviše primjedbi klubovi su izrekli na račun pravosuđa, koje, smatraju, neprimjerenim i po žene nepravednim presudama generiraju neravnopravnost spolova u društvu.

ZAGREB - U spomen na hrvatske vojnike i mornare koji su se pod zastavom Svete Lige (Venecija, Papinska država i Španjolska) borili u pomorskoj bitci kod Lepanta 7. listopada 1571., izaslanstvo Hrvatskog sabora će u nedjelju u grčkom gradu Naupaktosu podići spomen ploču. Inicijativu za postavljanje spomen ploče poginulim Hrvatima u toj najvećoj bitci s galijama na Sredozemlju, u kojoj je potučena flota Otomanskog carstva, prije godinu dana su pokrenuli HSP-ovi zastupnici Tonči Tadić i Ruža Tomašić.

ZAGREB - Hrvatskoj pošti (HP) je za marku s likom pape Ivana Pavla II. dodijeljena u talijanskom gradu Legnagu (Verona) posebna nagrada ocjenjivačkog suda za najbolje umjetničko rješenje marke s religioznim motivom u konkurenciji poštanskih maraka iz cijeloga svijeta, priopćeno je danas iz Hrvatske pošte. U obrazloženju nagrade "San Gabriele", koja je dodijeljena 24. rujna, navodi se da je marka HP-a "Karol Wojtyla - Papa Ivan Pavao II." najbolja poštanska marka izdana u svijetu u spomen na papu Ivana Pavla II.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙