FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raspisani izbori za županice i župane Dječjeg sabora znanja

ZAGREB, 20. listopada 2006. (Hina) - Predsjednik svih osnovnoškolaca Drago Brajić raspisao je danas izbore za županice i župane Dječjeg sabora znanja koji će predstavljati svoje županije u Saboru osnovnoškolaca, priopćeno je danas iz Dječjeg sabora znanja.
ZAGREB, 20. listopada 2006. (Hina) - Predsjednik svih osnovnoškolaca Drago Brajić raspisao je danas izbore za županice i župane Dječjeg sabora znanja koji će predstavljati svoje županije u Saboru osnovnoškolaca, priopćeno je danas iz Dječjeg sabora znanja.

Izbori se održavaju od 21. listopada do 19. studenoga 2006., a mali kandidati i kandidatkinje prijavljuju se na web stranici www.saborznanja.org ili www.ucilica.tv

Svečana sjednica proglašenja novih župana Dječjeg sabora znanja održat će se 16. prosinca u Maloj vijećnici Hrvatskog sabora, gdje će mali župani, odnosno županice predstaviti svoje programe koje će provesti za vrijeme svog mandata, rekla je Voditeljica Dječjeg sabora znanja Ivanka Vujanović.

Župani svih osnovnoškolaca, bit će izabrani po principu umreženog znanja, koje se sastoji od osobnoga znanja kandidata i znanja koje mu daruju prijatelji i poznati. Na taj će način svaki kandidat stvoriti vlastitu mrežu znanja koja je nužan sastojak u građenju budućeg društva znanja - društva kojem teži i Hrvatska, navodi se u priopćenju.

Također se navodi kako je u školama koje su pohađali prošlogodišnji župani, kao i u njihovim mjestima, gradovima i županijama, na njihovu inicijativu, ostvarene su 122 vrijedne akcije edukativnog i humanitarnog karaktera. Neke od tih akcija su: opremanje informatičkih učionica, uređenje okoliša, uređenje sportskih igrališta ili dvorana, besplatne knjige za siromašne.

I, što je najvažnije, spašen je jedan dječji život! Mali župan Krapinsko- zagorske županije Miljenko Pisk organizirao je akciju prikupljanja novca za operaciju jetre djevojčice Natalije Levak iz Mihovljana koja je uspješno operirana u Francuskoj. U tome mu je pomogla njegova mentorica Biserka Plaužer.

Organizator Dječjeg sabora znanja je Učilica.

Pokroviteljstvo nad tim vrijednim projektom promidžbe društva znanja prošle su godine preuzeli predsjednik Republike Stjepan Mesić, Hrvatski sabor i Grad Zagreb, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i gotovo svih županija.

Dječji sabor znanja čine predsjednik osnovnoškolaca i 21 župan, odnosno županica, izabrani na izborima.

Župani, kao i njihov predsjednik, izabiru se na temelju pokazanog sjajnog znanja iz osnovnoškolskoga gradiva, ali i zbog činjenice da poznaju najviše onih koji također mnogo znaju i koji su im podarili svoje znanje (glasove) uspješnim odgovorima na kviz pitanja. To znači da su izabrani prema konceptu tzv. umreženog znanja koji bi u budućem društvu znanja mogao postati izborni model.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙