FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 21. rujna

ZAGREB, 21. rujna 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 21. rujna.
ZAGREB, 21. rujna 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 21. rujna.

ZAGREB - Energetska sigurnost i gospodarski razvoj teme su regionalne konferencije o energetici koja će se održati na Jesenskom međunarodnom zagrebačkom velesajmu u okviru 4. međunarodnog sajma energetike. Na konferenciji će se raspravljati o aktualnim temama reforme energetskog sektora vezanim uz pridruživanje EU i liberalizaciju energetskog tržišta jugoistočne Europe. Uvodno izlaganja "Hrvatska kao buduće raskrižje energetskih putova" održat će ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić, a najavljena su i izlaganja vezana uz razvoj enegetike i regulativu u EU, kao i o konkretnim projektima, npr. projektu Nabuco, LNG terminalu u Jadranskom moru, PEOP - Pan europskom naftnom projektu, itd. (9 sati, Zagrebački velesajam, Kongresna dvorana, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - U sklopu izložbe Eko-etno Hrvatska na Jesenskom međunarodnom zagrebačkom velesajmu održat će se Konferencija o održivom razvitku ruralnog prostora i spremnosti zemalja kandidata za korištenje fondova Europske unije. Na dvodnevnoj konferenciji sudjelovat će predstavnici članica Srednjeeuropske inicijative, koji će govoriti o iskustvima u programiranju i izradi planova te provedbi predpristupnih programa. Skup će otvoriti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković. Organizator konferencije je tvrtka Hrvatski farmer, a pokrovitelj je Ministarstvo poljoprivrede (10,15 sati, Zagrebački velesajam, dvorana Brijuni, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - U sklopu izložbe Eko-etno Hrvatska na konferenciji za novinare predstavit će se Turistička zona Haloze-Zagorje, kao primjer uspješne suradnje pograničnih općina Hrvatske i Slovenije (14,15 sati, Zagrebački velesajam, dvorana Hvar, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Vrijednost izvršenih građevinskih radova u Hrvatskoj, u razdoblju od siječnja do lipnja 2006. godine, koje su obavile tvrtke s 20 i više zaposlenih, veća je za 14,9 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, objavio je Državni zavod za statistiku. Vrijednost izvršenih građevinskih radova u prvom polugodištu iznosila je 12,26 milijardi kuna. U prvoj polovici ove godine vrijednost novih narudžaba iznosila je 10,76 milijardi kuna, što je 3,9 posto više u odnosu na isto razdoblje 2005. U prvom ovogodišnjem polugodištu građevinska poduzeća s 20 i više zaposlenih završila su 2.630 stanova, što je za 42,8 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Potkraj lipnja ta su poduzeća imala 7.729 stanova u gradnji, a to je za 23,5 posto više nego u isto vrijeme 2005. godine.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙