FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula i "Uljanik" potpisali Pismo namjere o ustupanju nekretnina

PULA,18. listopada 2006.(Hina) - Na prvoj zajedničkoj sjednici pulskoga Poglavarstva i Poslovnog savjeta "Uljanika" danas u Puli potpisano je Pismo namjere oko ustupanja, odnosno prodaje triju nekretnina u "Uljanikovu" vlasništvu Gradu Puli.
PULA,18. listopada 2006.(Hina) - Na prvoj zajedničkoj sjednici pulskoga Poglavarstva i Poslovnog savjeta "Uljanika" danas u Puli potpisano je Pismo namjere oko ustupanja, odnosno prodaje triju nekretnina u "Uljanikovu" vlasništvu Gradu Puli.

Riječ je o bivšoj vojarni na Bulevaru, "Uljanikovu" Novom domu na rivi kojim se koristi Visoka tehnička škola te o Klubu za mlade "Uljanik". Svi ti objekti "Uljaniku" predstavljaju trošak te za njih ne iskazuje interes, dok će Gradu Puli, Županiji i Državnoj upravi omogućiti objedinjavanje svih službi za građanstvo na jednoj lokaciji.

Kako je najavio pulski gradonačelnik Boris Miletić, u "Uljanikovu" vojarnu, kojoj je vrijednost procijenjena na 11 milijuna eura, preselit će sve gradske službe.

"Gradske službe danas su dislocirane i njihovim bi se objedinjavanjem postigla višestruka korist, prvenstveno za građane", rekao je gradonačelnik Miletić.

U "Uljaniku" su spremni prihvatiti svaku predloženu financijsku konstrukciju kojom bi se platile nekretnine, također i ustupanje građevinskog zemljišta u obliku kompenzacije kako bi s Gradom ušli u zajednički posao stanogradnje za potrebe zaposlenika "Uljanika".

Čelnike Grada zanimalo je stajalište Uprave "Uljanika" o izvješću konzultanata u brodogradnji koje je naručila Vlada, a kojima se navodno predlaže da se u privatizaciju "Uljanika" krene do kraja godine, odnosno da u hrvatskoj brodogradnji ostane samo jedna tvrtka koja bi se bavila strojogradnjom, i to "Brodosplit" .

Ustvrdivši da još nisu dobili nalaz konzultanata, predsjednik Uprave Anton Brajković rekao je da je strojogradnja u "Uljaniku" osnovna djelatnost te da se do sada puno uložilo u modernizaciju proizvodnje.

Najavljeno je da četiri brodogradilišta ide u restrukturiranje dok bi Uljanik išao u privatizaciju, no prijedlozi još nisu stigli, istaknuo je Brajković.

Član uprave pulskoga brodogradilišta Karlo Radolović pritom je napomenuo da još ostaje neriješeno temeljno pitanje pomorskog dobra što je, drži on, preduvjet privatizacije.

Direktor Strojogradnje "Uljanika" Renato Fonović nerealnim je ocijenio prijedlog da u hrvatskoj brodogradnji opstane jedino strojogradnja "Brodosplita" jer, po njegovim riječima, "nitko nema takvih tehnoloških, tehničkih, pa i ljudskih kapaciteta, da bi sam, u ovom slučaju bez brodogradilišta u Puli i Rijeci, mogao zadovoljiti potrebe brodogradnje".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙