FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uljanik Plovidba odbacila špekulacije o preuzimanju Uljanika

ZAGREB, 25. rujna 2006. (Hina) - Hina- Financijski servis
ZAGREB, 25. rujna 2006. (Hina) - Hina- Financijski servis

Uljanik Plovidba odbacila špekulacije o preuzimanju Uljanika

Uprava Uljanik Plovidbe d.d. odbacila je medijske špekulacije o preuzimanju Uljanika, a koje su se pojavile povodom najavljene privatizacije Uljanika.

"Usmjeravanjem sredstava u obnovu i povećanje flote, Uljanik Plovidba d.d. se dugoročno determinarala u razvoj osnovne, brodarske djelatnosti. S tim je povezano i otklanjanje eventualnog interesa Društva u privatizacijskim procesima hrvatskih brodogradilišta. Uprava Društva odbacuje medijske špekulacije o usmjeravanju privatizacijskog procesa, odnosno preuzimanja Uljanika, a koje mogu imati bitan utjecaj na promet dionica Uljanik Plovidbe", navodi se u obavijesti Uljanik Plovidbe koju prenosi Zagrebačka burza.

U obavijesti se također navodi da su, sukladno Strategiji razvoja Uljanik Plovidbe do 2015. utvrđeni pravci razvoja, te da strategija uključuje program obnove flote.

Ugovaranjem četiri broda namijenjenih za prijevoz naftnih produkata i kemikalija u Brodogradilištu 3. maj, kao i akvizicijom jednog broda za prijevoz rasutih tereta otpočeo je predviđeni proces. Nadalje, Društvo namjerava povećati broj brodova za prijevoz rasutih tereta, te su s tim u vezi već pokrenute aktivnosti na tržištu, ističe se u obavijesti Uljanik Plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙