FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 25. rujna 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 25. rujna 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

WASHINGTON - Desetočlano izaslanstvo Hrvatskog sabora i MORH-a, na čelu s voditeljem saborske delegacije pri NATO-u, umirovljenim generalom Krešimirom ĆosiĆem, doputovalo je u nedjelju u jednotjedni studijski posjet Sjedinjenim Državama tijekom kojeg će se upoznati s odnosima između civilnih vlasti i vojske na saveznoj i državnoj razini, te uz Washington posjetiti i Minnesotu, američku saveznu državu partnera Hrvatske u Programu državnog partnerstva za NATO. Hrvatsko izaslanstvo će u Washingtonu u ponedjeljak i utorak posjetiti State Department, Kongres i Ministarstvo obrane, gdje će visokim dužnosnicima i zastupnicima razgovarati o suradnji i interakcijama između Ministarstva obrane i kongresnih odbora za vojna pitanja.

WASHINGTON - Irački predsjednik Jalal Talabani izjasnio se za dugoročnu američku vojnu nazočnosti u Iraku, izjavivši da njegova zemlja treba stalne američke zračne baze kako bi spriječile "strana uplitanja". Predsjednik je rekao da bi baze mogle biti postavljene u Kurdistanu, autonomnoj regiji na sjeveru Iraka. On je također sugerirao da sunitsko stanovništvo želi dugoročnu američku vojnu nazočnost u Iraku.

LONDON - CIA je ispalila milijune dolara Pakistanu da bi ta zemlja Sjedinjenim Državama predala više od 300 terorista, osumnjičenih da pripadaju Al-Qaidi, rekao je pakistanski predsjednik Pervez Musharraf, prenosi Times od ponedjeljka. Taj podatak je iznesen u njegovoj autobiografiji "In Line od Fire: a Memoir" čije dijelove objavljuje taj britanski dnevni list. Pervez Musharraf ne navodi točan iznos koji je njegova zemlja dobila za predaju 369 osumnjičenih SAD-u, piše Times i naglašava da američka vlada zabranjuje takve postupke.

QUITO, Ekvador - Najmanje 47 ljudi, uključujući 17-ero djece, poginulo je u nedjelju u nesreći kada je njihov autobus izletio s planinske ceste u blizini Papallacte, oko 60 km od glavnog grada Quitoa, objavile su ekvadorske vlasti. Prema riječima policijskog glasnogovornika, do nesreće je došlo zbog prebrze vožnje, zbog koje je vozač izgubio kontrolu nad vozilom i ono se prevrnulo. Svi su putnici pripadali jednoj široj obitelji koja je iznajmila autobus radi izleta, navode službeni izvori. Svi su poginuli, osim petero djece koja su preživjela nesreću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙