FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 19. rujna 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 19. rujna 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

BUDIMPEŠTA - Oko 125 ljudi, među kojima dosta policajaca, hospitalizirano je rano u utorak u Budimpešti nakon sukoba prosvjednika i policije ispred zgrade javne televizije tijekom protuvladinih prosvjeda, priopćio je glasnogovornik Službe Hitne pomoći. Prema njegovim riječima, jedan je policajac teško ozlijeđen i u životnoj je opasnosti. Rano ujutro mađarska javna TV je nastavila emitiranje nakon što je iza ponoći prestala s emitiranjem programa zbog upada prosvjednika. Prosvjednici su direktoru informativnog prograna predali peticiju kojom traže ostavku premijera Ferenca Gyuresanya i njegove vlade. Ministar pravosuđa Jozsef Petretei ponudio je ostavku nakon protuvladinih prosvjeda, no, kako je rekao u utorak ujutro u izjavi za javnu TV, premijer ju je odbio, zatraživši da ostane članom vlade.

SARAJEVO - Glavni državni tužitelj BiH Marinko Jurčević izjavio je kako se odlučno protivi mogućnosti da se počiniteljima ratnih zločina na području bivše Jugoslavije sudi prema mjestu njihova prebivališta a ne tamo gdje su se zločini dogodili. Jurčević je kazao da je "i srcem i dušom" za to da se ratni zločini rješavaju tamo gdje su počinjeni. Glavni tužitelj tako je reagirao na tvrdnje koje su se u Sarajevu mogle čuti u ponedjeljak kada su ga neki bosanskohercegovački političari i dužnosnici optužili da sklapa tajne sporazume sa susjednim zemljama kojima bi se omogućilo da se tamo sudi onima koji su počinili ratne zločine u BiH.

UJEDINJENI NARODI - Palestinski predsjednik Mahmud Abas pokušao je uvjeriti izraelsku ministricu vanjskih poslova Tzipi Livni da će vlada nacionalnog jedinstva, oko koje pregovara s Hamasom, priznati Izraelu pravo na postojanje, rekao je jedan od Abasovih pomoćnika. Abas i Livni su u ponedjeljak navečer razgovarali o nizu pitanja, od otetog vojnika Gilada Shalita do oživljavanja bliskoistočnog mirovnog plana, pojasnio je glavni palestinski pregovarač Saeb Erekat. Livni je novinarima rekla da su vođeni "važni i konstruktivni razgovori" o stanju na palestinskim područjima, promicanju mira i narednim koracima. Istaknula je da je "prvo i najvažnije pitanje za Izrael bezuvjetno puštanje na slobodu Gilada Shalita".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙