FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 17. listopada

ZAGREB, 17. listopada 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 17. listopada.
ZAGREB, 17. listopada 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 17. listopada.

ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) u suradnji s Međunarodnom organizacijom rada organizator je seminara pod nazivom "Fleksibilnost-sigurnost-fleksigurnost: kakvu ravnotežu odabrati?". Cilj seminara je pomoći hrvatskim poslodavcima - članovima HUP-a u kreiranju stavova i ideja radi zastupanja svojih interesa i mišljenja u socijalnom dijalogu s Vladom i sindikatima u vezi pitanja fleksibilnosti i fleksigurnosti radnih odnosa (9,00 sati, Hotel Astoria, Petrinjska 71).

ZAGREB - U povodu obilježavanja druge godišnjice elektroenergetskog spajanja zapadne i jugoistočne Europe (rekonekcije UCTE) Hrvatska elektroprivreda održat će međunarodnu radionicu na kojoj će biti riječi o liberalizaciji i restrukturiranju elektroenergetskog sektora, razvoju interkonekcija i utjecaju vjetroelektrana. Tijekom skupa očekuje se i potpisivanje pisma namjere o izgradnji 400 kilovoltnog dalekovoda Ernestinovo-Pecs, kao i zajedničke izjave o namjeri izgradnje visokonaposnog istosmjernog kabela između prijenosnih mreža Italije i Hrvatske (9,00 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - Hrvatska stručna udruga za plin (HSUP) povodom obilježavanja "Dana plina 2006" održat će svečanu sjednicu na kojoj će biti riječi o stanju radova na izgradnji magistralnih plinovoda, spremnosti plinovodnog sustava za zimsko razdoblje 2006/2007 te suvremenoj komunikacijskoj tehnologiji u sustavima za distribuciju plina (11,00 sati, Preporodna dvorana HAZU, Opatička 18).

ZAGREB - Tvrtka Tele 2 održat će konferenciju za novinare povodom prve godišnjice svog poslovanja u Hrvatskoj (11,00 sati, Klub Boogaloo, Vukovarska 68).

PULA - U Puli će biti otvoren tradicionalni 10. po redu međunarodnog sajma automobila i prateće industrije "Euro auto Pula 2006" koji se održava do 22. listopada. Na ovogodišnjem sajmu predstavit će se 18 auto kuća sa 25 marki i 130 modela automobila na 3.500 metara četvornih zatvorenog te tisuću četvornih metara zatvorenog prostora. Bit će predstavljeni novi modeli "opel corse", "fiat ducata" te "Kia sorrento" (12.00 sati, parkiralište "Karolina")

ZAGREB - Tržišna vrijednost ukupno 1.043 vrijednosna papira u Hrvatskoj iznosila je na kraju rujna ove godine 284,36 milijarde kuna, odnosno gotovo 70 posto više od njihove nominalne vrijednosti, koja ukupno iznosi 167,8 milijardi kuna, podaci su iz Statističkog biltena Središnje depozitarne agencije. U odnosu na početak ove godine, pak, tržišna vrijednost hrvatskih vrijednosnih papira povećana je u prvih devet mjeseci ove godine gotovo 30 posto. Prema podatcima SDA, krajem rujna tržišna vrijednost ukupno 930 dionice bila 237,7 milijardi kuna, dok je tržišna vrijednost 54 obveznice iznosila 34 milijarde kuna, a zapisa 12,6 milijardi kuna, dok se na ostale vrijednosne papire odnosi 70,17 milijuna kuna.

ZAGREB - Uvoz svinjskog mesa - svježeg, rashlađenog ili zamrznutog - u Hrvatsku je u prvih sedam mjeseci obe godine količinski smanjen za 22 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a vrijednosno je uvoz smanjen za 17 posto, podaci su Tržišnog informacijskog sustava u poljoprivredi. Tijekom cijele prošle godine pak uvezeno je svinjskog mesa u vrijednosti od 92,7 milijuna dolara, što je porast od 37 posto u odnosu na godinu ranije. U TISUP-u napominju kako se u ovoj godini očekuje smanjenje uvoza svinjskog mesa zbog povećane domaće proizvodnje te viših europskih cijena svinjskog mesa tijekom ove godine.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙