FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote 14. do ponedjeljka 16. listopada

ZAGREB, 13. listopada 2006. (Hina) -
ZAGREB, 13. listopada 2006. (Hina) -

Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za subotu, 14. listopada, nedjelju, 15. listopada i ponedjeljak, 16. listopada.

Subota, 14. listopada

---------------------

ZAGREB - Otvorenje Spomen parka sa spomenikom Glas hrvatske žrtve - Zidom boli s 13.600 upisanih imena hrvatskih žrtava Domovinskog rata. Na svečanosti će se prigodnim govorom među ostalima obratiti i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader, a među nazočnima bit će i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, te predstavnici udruga proizišlih iz domovinskog rata i članovi obitelji stradalih, nestalih ili zatočenih hrvatskih branitelja i civila (Mirogoj, 11 sati).

KRALJEVICA - U Brodogradilištu Kraljevica bit će porinut tanker za prijevoz asfalta, kemikalija i naftnih prerađevina, nosivosti 9.200 tona koji se u tom brodogradilištu gradi za ciparskog naručitelja Asphalt Carrier Shiping Company. Nakon porinuća, na istom navozu, bit će položena kobilica za izgradnju ro-ro putničkog broda za riječku Jadroliniju, kapaciteta 138 vozila i 1200 putnika (10 sati).

IMOTSKI - Otvorenje obnovljene zgrade osnovne škole Stjepan Radić, na kojem će nazočiti i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac (Fra Stjepana Vrljića 17, 11 sati).

ZAGREB - Premijera predstave "Brak iz računa" A.P. Čehova u režiji Dražena Ferenčine. Ferenčina je Čehovljeve kratke komedije povezao u jednu komediju o brakovima koje ne spaja ljubav već račun. U predstavi se pojavljuje galerija smiješnih prosaca, udavača, te onih koji su se našli u tom čarobnom šaljivom klupku (Kazalište Kermpuh, Ilica 31, 20 sati).

ROVINJ - Drugi dan 16. godišnje konferencije Zagrebačke burze, na kojoj će o temi "Upravljanje gradovima" govoriti predstavnici gradova koji su se za financiranje velikih projekata odlučili na izdavanje ili najavili izdavanje municipalnih obveznica - Rijeke, Koprivnice i Zagreba (hotel Park, 10 sati).

Nedjelja, 15. listopada

-----------------------

ZAGREB - "Udruga Bedem ljubavi 1991" u Domu Hrvatske vojske obilježava 12. susret najtežih invalida Domovinskog rata (Stančićeva 4, 11 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe skulptura posvećenih Nikoli Tesli, akademskog kipara Pere Jelisića, a u povodu 150. obljetnice Teslina rođenja. Na izložbi će se moći vidjeti radovi nastali tijekom posljednje dvije godine izrađeni u bronci i aluminiju (Trg žrtava fašizma bb, 12 sati).

SPLIT -

Repriznom izvedbom baletne predstave "Labuđe jezero" Petra Iljiča Čajkovskog, u koreografiji Valentine Ganibalove počinje nova sezona splitskog Hrvatskog narodnog kazališta. (HNK, 20 sati)

Ponedjeljak, 16. listopada

--------------------------

BAKAR - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta potpisat će ugovore o dodjeli stipendija za 62 učenika Pomorske škole u Bakru i Srednje škole Ambroza Haračića u Malom Lošinju. Ministarstvo je ove godine prvi put raspisalo natječaje za dodjelu stipendija redovitim studentima prediplomskog sveučilišnog studija nautičkog i brodostrojarskog smjera i učenicima srednjih škola nautičkog i brodostrojarskog smjera. Ugovori o stipendiranju studenata s po 1200 kuna potpisani su u svibnju ove godine, a za dodjelu 200 učeničkih stipendija od po 800 kuna prijavio se 141 učenik iz 8 pomorskih škola (Pomorska škola u Bakru, u 11 sati).

ĐAKOVO - 33. redovito jesensko plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije, pod predsjedanjem predsjednika HBK nadbiskupa zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića. Biskupi će između ostaloga analizirati minuli pohod "ad limina" raspravljati o nekim aspektima ulaska Hrvatske u europske integracije, o ekumenskim gibanjima u Hrvatskoj i šire, o pastoralu sakramenata u župnoj zajednici te o radu Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj (Biskupski dom, 9 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu novog izložbenog ciklusa Galerije Klovićevi dvori "Intime", kojeg je osmislila Jasmina Bavoljak. U lapidariju galerije, tijekom predstojećih mjesec dana predstavit će se hrvatskih umjetnici: Ivan Kožarić, Tomislav gotovac, Boris Demur, Vlasta Delimar i Vlasta Žanić (Jezuitski trg 4, 10.30 sati).

ZAGREB - Dodjeljivanje nagrade Udruge branitelja, invalida i udovica domovinskog rata Podravke "Bili smo prvi kad je trebalo", za najbolju knjigu na temu Domovinskog rata, Miroslavu Tuđmanu za knjigu "Vrijeme krivokletnika" (Društvo hrvatskih književnika, 11 sati).

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙