FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak 19. rujna

ZAGREB, 18. rujna 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 19. rujna:
ZAGREB, 18. rujna 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 19. rujna:

ZAGREB - Na konferenciji za novinare SDP-a o sljedećim potezima te stranke usmjerenim sankcioniranju nemoralno stečene dobiti u pretvorbi i privatizaciji govorit će saborski zastupnici Slavko Linić i Dragica Zgrebec te potpredsjednica stranke Ingrid Antičević-Marinović (sjedište stranke, Iblerov trg 9 u 11 sati)

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske stranke prava Anto Đapić održat će konferenciju za novinare, a kao tema najavljena je aktualna politička situacija (prostorije stranke, Primorska 5 u 11 sati)

ZAGREB - U povodu obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 22. rujna, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u suradnji s nevladinim ženskim udrugama postavit će info-štandove na Preradovićevu trgu. Štanodove će svečano otvoriti potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, a na njima će se dijeliti Nacionalna strategija borbe protiv nasilja u obitelji, Protokol o postupanju u slučaju nasilja u obitelji, te letci i brošure nevladinih ženskih udruga izdani radi suzbijanja nasilja nad ženama i u obitelji (Trg Petra Preradovića, 11 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Prvih pet stoljeća hrvatske umjetnosti 800.-1300." Izložba obuhvaća 70-ak djela slikarstva, kiparstva i primijenjene umjetnosti nastalih u tom razdoblju i daje širok uvid u umjetničko stvaralaštvo hrvatskog srednjovjekovlja, predstavljajući ga kao samostalan dio europskih razvojnih procesa. Među izlošcima ističu se Relikvijar sv. Anselma iz Nina, nakit iz nekropole u Maloj Crkvini, kameni reljefi iz Koljana, sv. Nedjeljice u Zadru i splitske katedrale sv. Duje, diptih iz Strossmayerove galerije HAZU-a, iluminirani pergameni evanđelistara i td. Autori izložbe su Nikola Jakšić i Biserka Rauter-Plančić, a posjetitelji će ju moći razgledati do 26. studenoga. Nakon toga je planirano njezino postavljanje u Parizu i Beču (Galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4, 19 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Računalne grafike" Fabijana Kneževića, liječnika sa specijalizicijom iz patologije. Odabir motiva blizak je tzv. land-artu, vezan uz teme prirode, mijene godišnjih doba i sklonost interpretiranju motiva različita cvijeća, navodi se u katalogu izložbe (razizemlje Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Hrvatske bratske zajednice bb, 19,30 sati).

Dežurni urednici na Desku OSV:

prijepodne - Srebrenka Parlov

popodne - Jasna Nahtigal-Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙