FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 13. listopada

ZAGREB, 12. listopada 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 13. listopada.
ZAGREB, 12. listopada 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 13. listopada.

ROVINJ - Prvog dana tradicionalne, 16. godišnje konferencije Zagrebačke burze bit će, među ostalim, riječi o daljnjem razvoju hrvatskog tržišta kapitala, novim oblicima ulaganja na tržištu te zaštiti dioničara. Najveći interes sudionika očekuje se na panelu pod nazivom "Što nakon Plive?", odnosno na temu događanja na burzi nakon 'odlaska' Plive, koji bi trebao odgovoriti na pitanja poput kako održati živost tržišta, čime privući strane institucionalne investitore, koji će biti novi 'igrači' na tržištu i sl. Kako je najavljeno, na panelima se, među ostalim, očekuje sudjelovanje ministra financija Ivana Šukera, guvernera Hrvatske narodne banke Željka Rohatinskog, predsjednika Uprave Hanfe Ante Samodola i dr. (9,00 sati, Hotel Park)

ZAGREB - Udruga trgovine naftom i naftnim derivatima pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca domaćin je zasjedanja Europskog udruženja nezavisnih trgovaca naftom i naftnim derivatima. Riječ je o redovnom godišnjem jesenskom zasjedanju te udruge koja okuplja tvrtke za trgovinu naftom i naftnim derivatima male i srednje veličine. Najvažnije teme su aktualnosti u reguliranju tržišta naftom i naftnim derivatima. U dijelu skupa otvorenog za novinare, teme su i energetsko tržište u Hrvatskoj, komparativna analiza energetske legislative u Hrvatskoj i EU-u te položaj Ine nakon ulaska Hrvatske u Uniju. (početak u 9 sati, Hotel Antunović, Ljubljanska avenija 100a).

ZAGREB - Na međunarodnom sajmu namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta, koji se održava na Zagrebačkom velesajmu do 15. listopada, bit će dodijeljena priznanja kvalitete najviše ocijenjenim proizvodima sajma. Na Ambienti sudjeluje 700 izlagača od kojih njih 365 iz inozemstva i to iz 29 zemalja. (12 sati, dvorana Brijuni, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - U Hrvatskoj je tijekom ovogodišnjeg kolovoza izdano 1.006 građevinskih dozvola, što je za 3,5 posto manje nego u kolovozu prošle godine, podaci su Državnog zavoda za statistiku. U prvih osam mjeseci pak u Hrvatskoj je izdano 8.540 građevinskih dozvola, što je približno na razini istog razdoblja 2005. godine. Vrijednost radova predviđena građevinskim dozvolama izdanima od početka godine do kraja kolovoza iznosi 17,17 milijardi kuna, što je za 19,2 posto više nego po dozvolama izdanim u istom prošlogodišnjem razdoblju. Uz ostalo tim je građevinskim dozvolama predviđena gradnja 14.481 stana.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙