FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 10. listopada 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 10. listopada 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Automobili bivšeg saborskog zastupnika i boksača Damira Škare namjerno su zapaljeni na parkiralištu u Radauševoj ulici, utvrdila je očevidom zagrebačka policija. Glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba kazala je da je nepoznati počinitelj podmetnuo pod automobil 'volvo' veću količinu papira i otvorenim plamenom zapalio vatru koja je zahvatila i okolne automobile. Kazala je da policija traga za nepoznatim počiniteljem zbog dovođenja u opasnost imovine i ljudi općeopasnom radnjom ili sredstvom. Dodala je da je materijalna šteta velika, no da još nije potpuno utvrđena. Škaro je u izjavi za Hinu rekao da iza paljenja automobila ispred zgrade u kojoj živi stoje predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog autokluba (HAK) Ivo Bikić i Tomislav Družak koji su to, preko glasnogovornika HAK-a, odlučno opovrgnuli.

ZAGREB - Utakmica između Hrvatske i Engleske, koja će se u srijedu odigrati na Maksimirskom stadionu, najrizičniji je nogometni susret u povijesti hrvatske metropole, ustvrdili su jučer u zagrebačkoj policiji, najavljujući vrlo oštre mjere osiguranja. Pri organizaciji osiguranja kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo hrvatska policija surađivala je s engleskim kolegama, koji su upozorili na mogući dolazak nekoliko navijača zainteresiranih isključivo za izazivanje izgreda. Stoga će u Zagreb doputovati posebni britanski savjetodavni policijski tim, a na gradskim utakmicama uoči utakmice, uz domaće policajce, moći će se vidjeti i desetak prepoznatljivih engleskih bobbyja. Policija je najavila da će na dan utakmice na širem području oko stadiona biti uvedena posebna regulacija prometa.

PULA - Suspendirani novinari i urednici Glasa Istre na jučerašnjoj su konferenciji za novinare u Puli izjavili su da su podnijeli kaznenu prijavu za uvredu i klevetu protiv predsjednika Uprave Željka Žmaka jer ih je, među ostalim, nazvao pučistima čime im je, kažu, nanesena velika šteta. Oni su još jednom svoje udaljavanje s radnog mjesta ocijenili kao "čin najgrubljeg kršenja medijskih sloboda te ljudskih i sindikalnih prava" pa će se stoga obratiti svim domaćim i međunarodnim institucijama koje se bave zaštitom ljudskih i sindikalnih prava te medijskih sloboda.

OSIJEK - Ravnateljstvo osječke Kliničke bolnice (KBO) izvijestilo je jučer kako je protiv liječnika te ustanove Vladislava Ilina, koji je nedavno osumnjičen za kažnjivo djelo primanja mita, pokrenut postupak davanja izvanrednog otkaza zbog teže povrede radne obveze. Ravnatelj osječke Kliničke bolnice Željko Vranješ kazao je na konferenciji za novinare kako je, s obzirom na to da je osumnjičeni liječnik stariji od 60 godina, za davanje izvanrednog otkaza, po Zakonu o radu, nužna suglasnost Radničkog vijeća, koje ju je odbilo. Najavio je kako će Klinička bolnica Osijek stoga pokrenuti sudski postupak kako bi "sudska odluka nadomjestila suglasnost Radničkoga vijeća za davanje izvanrednoga otkaza".

ZAGREB - Nikola Tesla bio je jedan od najvećih znanstvenika svih vremena, ali njegov težak život i način na koji je umro ne smijemo zaboraviti i zato trebamo učiniti sve da stvorimo bolje uvjete života i rada znanstvenika, istaknuo je jučer u Zagrebu povjerenik Europske komisije za znanost i istraživanje Janez Potočnik. Potočnik je u riječima upućenim sudionicima radionice "Marie Curie" 2006.", priređene u povodu 150. obljetnice Teslina rođenja na zagrebačkome Fakultetu elektrotehnike i računarstva, podsjetio na činjenice da je briljantni izumitelj i znanstvenik Nikola Tesla imao velikih problema u financiranju svojih znanstvenih projekata i zaštiti znanstvenih otkrića. Za drugoga boravka u Zagrebu u svojstvu europskoga povjerenika za istraživanja, Potočnik je ocijenio da se potencijali koje ima Hrvatska i regija u kojoj se nalazi mogu najbolje iskoristiti i jačanjem međusobne suradnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙