FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 8. listopada 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati
ZAGREB, 8. listopada 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

VARAŽDIN - Svečanim dodjelama festivalskih nagrada "Ivan Lukačić" "Jurica Murai" i Vjesnikove nagrade "Kantor", u varaždinskoj Gradskoj vijećnici završavaju 36. varaždinske barokne večeri. Nagradu "Ivan Lukačić" za muzikološki rad na hrvatskoj glazbenoj baštini dodijeljena je opernoj pjevačici Ruži Pospiš Baldani. Nagradu "Ivan Lukačić" za najveći muzikološki domet ansambla dodijeljen je Slovenskom komornom zboru, a nagradu "Jurica Murai" za najbolju interpretaciju solista, dirigenata ili komornog ansambla, ocjenjivački sud je dodijelio Varaždinskom komornom orkestru. Također je nagrada "Jurica Murai" dodijeljena braći Davoru i Hrvoju Philips za njihove koncerte u Trakošćanu i Ludbregu.

ZAGREB - Jutros oko jedan sat na području Novog Zagreba, na parkiralištu uz Karlovačku cestu, dvojica nepoznatih razbojnika palicom su udarili 20-godišnjaka i prisilili ga da im da novac, nekoliko tisuća kuna, rečeno je danas na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Policijskoj upravi. Mladić je s tom dvojicom sinoć od 19 sati pio alkohol u nekoliko kafića, a zatim je pristao voziti mercedes jednog od njih. Vlasnik mercedesa tražio je da se zaustavi na parkiralištu uz Karlovačku cestu, gdje su svi izašli iz automobila. S leđa mu je prišao drugi muškarac i udario ga. Mladić je pao, a kad su zatražili novac, dao im ga je. Mladić je lakše ozlijeđen, ali je odbio liječničku pomoć, rečeno je novinarima u zagrebačkoj Policijskoj upravi.

ZAGREB - U nesreći koja se, vjerojatno zbog prebrze vožnje, dogodila rano jutros kod Donje Bistre, iz automobila kojim je upravljao 42-godišnjak ispao je njegov 73-godišnji otac i na mjestu poginuo, izvijestila je zagrebačka policija. Vozač i njegova supruga te dvoje djece prevezeni su u Kliničku bolnicu Sveti Duh i Dječju bolnicu u Klaićevoj ulici.

Nesreća se dogodila jutros u 5,10 sati, kad je škoda octavia zagrebačkih registarskih oznaka sletjela s ceste na obalu rijeke Krapine. Očevid traje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙