FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: DC o "političkoj trgovini"

OSIJEK, 9. listopada 2006. (Hina) - Glavni tajnik Demokratskog centra (DC) Vladimir Novotny rekao je danas u Osijeku da ta stranka želi upozoriti na neprihvatljive slučajeve "političke trgovine", godinu dana prije parlamentarnih izbora, navodeći kao primjere HSS i HSLS.
OSIJEK, 9. listopada 2006. (Hina) - Glavni tajnik Demokratskog centra (DC) Vladimir Novotny rekao je danas u Osijeku da ta stranka želi upozoriti na neprihvatljive slučajeve "političke trgovine", godinu dana prije parlamentarnih izbora, navodeći kao primjere HSS i HSLS.

Na konferenciji za novinare Novotny je osudio poruke iz redova HSS-a da će ta stranka poduprijeti bilo koju vlast koja tijekom četverogodišnjeg mandata bude za poljoprivredu osigurala 20 milijardi kuna, odnosno 5 milijardi kuna godišnje.

"Time se revitaliziraju sve korupcijske afere u Hrvatskoj i javnosti šalje poruka da na političkoj sceni postoji stranka koju se može kupiti", rekao je Novotny, ocijenivši da je HSS u vrijeme, dok je kreirao poljoprivredne zakone, imao prigodu pokazati što može.

Određene interesne skupine podržavat će takve političke opcije koje nude novac, a to je samo isisavanje državnog proračuna u cilju održavanja na vlasti, što za nas nije prihvatljivo, dodao je Novotny, istaknuvši kako smatra da se "u stvari radi o lošoj medijskoj prezentaciji HSS-a".

Kao slučaj političke trgovine Novotny je naveo i medijske špekulacije po kojima bi predsjednik osječkoga HSLS-a Vladimir Bučević i, kako je rekao, osobni prijatelj vršitelja dužnosti predsjednika te stranke Zlatka Kramarića, trebao postati pomoćnik ministra obrane.

"Riječ je o političkoj trgovini jer Kramarić koristi situaciju oko donošenja novoga državnoga proračuna, u kojoj vladajućoj stranci treba svaki glas, kako bi svoga prijatelja progurao za pomoćnika ministra obrane, a on je, po našim procjenama, vrlo nesposoban kadar", ustvrdio je Novotny.

Kramarić je u izjavi za Hinu odbacio tvrdnje o političkoj trgovini i moguću povezanost takvih poteza s donošenjem državnoga proračuna za iduću godinu, ocijenivši kako Novotnyjeve izjave ne zaslužuju komentar jer, kako tvrdi, ne razumije mehanizam donošenja proračuna.

U dijelu dnevnoga tiska prošloga su tjedna objavljene neslužbene informacije po kojima pomoćnik ministra obrane za financije i proračun Josip Budimir napušta to radno mjesto, a Bučević se spominje kao kandidat za njegova nasljednika, na temelju sporazuma HSLS-a i HDZ-a, po kojemu to mjesto pripada HSLS-u.

Ocijenivši kako ne može biti govora o političkoj trgovini ako mjesto pomoćnika ministra pripadne HSLS-u, a i sadašnji je pomoćnik iz HSLS-a, Kramarić je kazao kako je riječ o stvari o kojoj treba raspraviti središnjica stranke.

Budući da je kolega Budimir iz 4. izborne jedinice, onda, po nekoj logici, to i dalje pripada tom području, ali i nekome tko je ekonomske i financijske struke, pa u tome pogledu kolega Bučević ima velike šanse, ali to treba razmotriti središnjica stranke, naveo je Kramarić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙