FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: DC osudio Đapićeve izjave o političkom djelovanju u BiH

OSIJEK, 21. rujna 2006. (Hina) - Glavni tajnik Demokratskog centra (DC) Vladimir Novotny danas je u Osijeku osudio nedavne izjave osječkoga gradonačelnika i predsjednika HSP-a Ante Đapića o njegovu budućem politčkom djelovanju u BiH.
OSIJEK, 21. rujna 2006. (Hina) - Glavni tajnik Demokratskog centra (DC) Vladimir Novotny danas je u Osijeku osudio nedavne izjave osječkoga gradonačelnika i predsjednika HSP-a Ante Đapića o njegovu budućem politčkom djelovanju u BiH.

Novotny je na konferenciji za novinare rekao kako DC smatra da "političari koji imaju dvije domovine i dvije domovnice ne mogu dobro voditi razvoj ove države".

Po pisanju medija Đapić je u Mostaru izjavio kako će se, kad navrši 55 godina, prestati baviti politikom u Hrvatskoj te se kandidirati za člana Predsjedništva BiH iz hrvatskog naroda, jer posjeduje državljanstvo BiH. Najavio je i kako će glasovati na idućim izborima u BiH, jer je nedavno u BiH dobio osobnu iskaznicu, koja mu to omogućuje.

Novotny je izjavio kako Hrvatskoj "trebaju političari kojima je samo Hrvatska domovina", ocijenivši presedanom da gradonačelnik jednog od najvećih hrvatskih gradova i predsjednik jedne od vodećih stranaka u zemlji najavljuje da će se "odseliti u drugu državu".

"U ime DC-a pozivam ga da ne čeka 55. rođendan, da hrvatsku politiku oslobodi svoje nazočnosti i ode tamo kamo ga srce vuče - u BiH. Bilo bi najbolje za njega i za hrvatsku politiku da se Đapić posveti radu u BiH, jer on, po svome vokabularu i načinu bavljenja politikom, tamo i spada", ustvrdio je Novotny.

Novotny je istaknuo kako "nije dobro što hrvatsku desnicu ne vode, uvjetno rečeno, hrvatski političari, već ju vode političari s dvije domovine i dvije domovnice, pri čemu im je Hrvatska domovina broj 2".

Komentirajući svoje sve češće dolaske u Osijek, Novotny je kazao kako u Osijek dolazi jednom na tjedan, odnosno "gotovo jednako često kao i gradonačelnik Đapić". On bi, smatra Novotny, s obzirom na to da je osječka regija, po svim istraživanjima, najzaostalija u Hrvatskoj glede dohotka i zaposlenosti, trebao raditi nekoliko puta više od ostalih gradonačelnika.

(Hina) xivuc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙