FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 17. rujna 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 17. rujna 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

ZADAR - Županijski državni odvjetnik u Zadru, Ivan Galović, potvrdio je danas Hini kako ima informacije da je u grčkom gradu Solunu uhićen 47-godišnji Ernest Rađen, Srbin iz Benkovca, osumnjičen za ratni zločin nad hrvatskim civilima u Škabrnji i Nadinu 1991. godine, za kojim je bila raspisana policijska tjeralica. Zadarski županijski državni odvjetnik napomenuo je kako još nije formalno-pravno obaviješten o uhićenju, ali je dobio (neslužbenu) obavijesti o uhićenju. Prema pisanju medija, benkovački Srbin Ernest Rađen, osumnjčen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Škabrnji i Nadinu na početku srpske agresije na to područje godine 1991., živio je u Grčkoj, a radio je kao pomoćni je trener solunskoga košarkaškog kluba "Aris".

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Josip Friščić izjavio je u Mariji Bistrici kako današnje hodočašće HSS-a u to marijansko svetište nije početak predizbornih aktivnosti, nego hodočašće zahvale Majci Božjoj Bistričkoj. Friščić je kazao da je to prvo hodočašće HSS-a u Mariju Bistricu pod geslom "Vjera u Boga i seljačka sloga". Predsjednik HSS-a također je izjavio da pripreme za izbore traju četiri godine, a ne nekoliko mjeseci. Naglasio je da će HSS najprije svojim programom koalirati s građanima, ustvrdivši da "to potvrđuju današnje okupljanje HSS-a i drugi skupovi".

ROVINJ - Zamjenik predsjednice Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) Zlatko Kramarić najavio je danas u Rovinju kako će HSLS na iduće parlamentarne izbore izići samostalno kako bi stranka ispitala svoju snagu nakon ujedinjenja. Kramarić je na konferenciji za novinare uoči sjednice Središnjeg vijeća napomenuo da je moguća poslijeizborno koaliranje, što će ovisiti o tome hoće li mogući suradnici prihvatiti HSLS-ov gospodarski program koji će toj stranci biti "glavni izborni adut". Istaknuo je da HSLS nije u klasičnoj koaliciji s HDZ-om jer nema svog ministra, ali podupire Vladu jer im je, kako je kazao, "dala prigodu da kao najveći gubitnici na prošlim izborima dobiju na vremenu da se konsolidiraju".

ZAGREB - Predsjednica Demokratskog centra (DC) Vesna Škare-Ožbolt poručila je članovima s današnje sjednice Glavnog odbora DC-a da je počela predizborna kampanja i da se pripreme za izbore. Okupljenim članovima Glavnog odbora DC-a Škare-Ožblot je rekla da DC počinje kampanju u cijeloj Hrvatskoj "od čovjeka do čovjeka", kako bi građanima, posebno mladima, približili stajališta stranke i rješenja problema u Hrvatskoj. Predsjednica DC-a kazala je i da je sadašnja Vlada imala vremena ukloniti teškoće u državi, ustvrdivši kako "premijer Ivo Sanader sada daje nerealna obećanja". Škare-Ožbolt oštro je kritizirala premijerove mjere protiv korupcije, rekavši kako su se "mnoge afere, koje su se spominjale u medijima, povezivale uz Sanaderovu Vladu".

VINKOVCI - U svečanu mimohodu sudionika 41. vinkovačkih jeseni i reviji konjskih zaprega danas je vinkovačkim ulicama prošlo više od 3000 članova 76 kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske, BiH i Vojvodine, koja njeguju hrvatski izvorni folklor. Riječ je o središnjoj priredbi Vinkovačkih jeseni koju je ove godine, na gradskim ulicama, po procjeni policije, promatralo oko 20.000 posjetitelja. Odjeveni u narodne nošnje, članovi folklornih skupina u mimohodu su povremeno zastajali i pjesmom i plesom predstavili kraj iz kojeg dolaze, a kraći folklorni program svaka od skupina izvela je i na središnjoj pozornici na Trgu bana Josipa Šokčevića.

KORČULA - Stanovnici otoka Korčule, komunalni djelatnici i vatrogasci otklanjaju štete nastale u olujnom nevremenom koje je jučer, noćas i jutros zahvatilo Korčulu. Prema podacima korčulanskog Centra za obavješćivanje, zbog obilne kiše poplavljeni su vinogradi i kuće koje su u blizini brežuljaka, odakle se slila velika količina vode u prizemne i podrumske prostorije. Poplavljene su i mnoge ugostiteljske, trgovačke i obrtničke radnje koje su smještene u prizemnim prostorima. Potopljeno je i desetak manjih barki u Lumbardi i Korčuli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙