FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 30. rujna 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.
ZAGREB, 30. rujna 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

KARLOVAC - Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i ministar obrane Berislav Rončević te predstavnici Oružanih snaga Republike Hrvatske posjetili su danas u karlovačkoj Općoj bolnici trojicu vojnika ranjenih jučer na vojnoj vježbi na vojnom poligonu kod Slunja. Ministar obrane Berislav Rončević, nakon što ga je liječnik s Odjela traumetologije izvijestio da je riječ o lakšim ozljedama, rekao je ranjenim djelatnicima Oružanih snaga Petru Kapiću, Dubravku Žurgi i Damiru Aržeku da ih njihovo mjesto u postrojbi čeka te im je poželio brz oporavak. Rončević je kazao da su oni dio kontingenta mirovnih snaga koji će ići u Afganistan te da je jučerašnja eksplozija samo malo odgodila njihove pripreme.

ZAGREB - Hrvatska seljačka stranka (HSS) začuđena je Vladinim odbijanjem njezinih prijedloga izmjena Zakona o usklađenju mirovina ostvarenih nakon 1. siječnja 1999. i Zakona o mirovinskom osiguranju, rekao je danas na konferenciji za novinare predsjednik HSS-a Josip Friščić, ističući da Vlada ne shvaća ili ne želi shvatiti što se njima želi postići. Vlada očito ne želi izjednačiti prava tzv. "starih" i "novih" umirovljenika jer tvrdi da bi se time narušio sustav mirovinskog osiguranja, rekao je Friščić i zapitao čemu onda javna obećanja da će se to učiniti. Podsjetio je da je Hrvatska, prema Ustavu, i socijalna država pa bi građanima koji su tijekom radnog vijeka izdvajali u mirovinski fond trebalo omogućiti i primjerenu participaciju. Friščić je upozorio da je prosječna mirovina 1200 kuna te da ne podmiruje osnovne životne potrebe.

KARLOVAC - U Karlovcu se danas održavaju 3. sportski susreti umirovljenika, u organizaciji Matice umirovljenika, Ministarstva branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti te Karlovačke županije i grada Karlovca. Susrete je otvorila potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor. Tom je prigodom podsjetila da je Ministarstvo pokrenulo 39 programa međugeneracijske solidarnosti - dnevnih boravaka za starije osobe i pomoći u kući starijim osobama - kojima je obuhvaćeno oko 7000 starijih osoba, a na njihovoj provedbi zaposleno oko 460 osoba. Na Sportskim susretima sudjeluje oko 950 starijih osoba iz svih krajeva Hrvatske, a 420 natjecatelja podijeljeno je u 21 ekipu.

PRIMOŠTEN - Nekoliko desetaka vlasnika bespravno izgrađenih kuća iz Zatoglava, u rogozničkoj općini, od 12,30 do 13,30 sati mirno je prosvjedovalo na ulazu u Primošten. Prosvjednici su nosili cvijeće i natpise, a namjera im je bila dočekati Vladino izaslanstvo na čelu s premijerom Ivom Sanaderom, koji je trebao doći na proslavu 75. rođendana Mihaila Gorbačova u hotelu "Zora" u Primoštenu. Prema podacima šibensko-kninske Policijske uprave, prosvjednika je bilo oko 50, a organizatori prosvjeda su rekli da ih je dvostruko više. Skup nije bio prijavljen pa je policija zaustavila prosvjednike na parkiralištu nedaleko od jadranske magistrale i tako ih spriječila da uđu u središte Primoštena.

OSIJEK - Osječko-baranjski županijski odbor i osječki Gradski odbor HDZ-a opovrgnuli su danas tvrdnje osječkoga dogradonačelnika Vladimira Šišljagića (NL Branimira Glavaša) kako HDZ policajca Tomislava Lozančića prisiljava na lažno svjedočenje protiv njega da bi se distancirao od Branimira Glavaša. Odbijajući takve tvrdnje kao lažne i neutemeljene, Ivić je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da se takvim postupcima želi skrenuti pozornost s pravog problema - nefunkcioniranja koalicijske vlasti u Osijeku (NL Branimira Glavaša i HSP) i, kako drži, "sve očitijeg približavanja gradonačelnika Ante Đapića Vladi i politici koju ona provodi".

RIJEKA - Akcija Hrvatske gospodarske komore (HGK) koja se provodi pod sloganom "Budimo kroativni - proizvodimo i kupujmo hrvatsko" danas je održana u središtu Rijeke, gdje je svoje proizvode predstavilo i prodavalo 200 hrvatskih tvrtaka. Akciju su poduprli i u njoj sudjelovali Riječani iz gospodarstva, politike, kulture, sporta, estrade i medija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙