FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 22. rujna 2006.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 22. rujna 2006.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti opovrglo je danas pisanje Večernjeg lista da je "s popisa skinuto 100.000 ratnika". Niti jedan podatak iznesen u članku nije točan, a njegovim se naslovom unosi nemir među hrvatske branitelje i implicira da su iz Jedinstvenog registra hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata uklonjeni ljudi koji su ratovali za Hrvatsku, priopćilo je Ministarstvo. Ministarstvo tvrdi da su netočni i navodi koje je autor članka imputirao potpredsjednici Vlade i ministrici Jadranki Kosor, budući da s njom osobno nije razgovarao, nego s glasnogovornikom Ministarstva. Večernji list u današnjem članku piše kako se neslužbeno doznaje da će "od ukupno 489.407 branitelja, nakon netom dovršene revizije borbenog i neborbenog sektora, njih nešto više od 100.000 biti pripadnici neborbenog sektora".

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je danas muftiji Ševku Omerbašiću, predsjedniku Mešihata islamske zajednice u Republici Hrvatskoj, te svim islamskim vjernicima u Hrvatskoj čestitku u povodu početka svetog mjeseca ramazana. "Poštovati gospodine Omerbašiću, u ime zastupnica i zastupnika Hrvatskog sabora te u svoje osobno ime upućujem Vama i svim pripadnicima islamske zajednice u Republici Hrvatskoj najiskrenije želje da u mjesecu ramazanu osnaže vrline koje krase istinskog vjernika predanog dobru, brizi za bližnje, solidarnosti i zajedništvu među ljudima dobre volje", stoji u čestitki predsjednika Hrvatskog sabora.

TROGIR - Grad Trogir trebao bi za dvadesetak dana početi s pripremama za izgradnju sportsko-rekreacijske zone na prostoru vojarne Kneza Trpimira u Divuljama, projekta vrijednog oko pet milijuna kuna, doznaje se od trogirskog gradonačelnika Vedrana Rožića. Prostor unutar vojarne, kojim se vojska već duže vrijeme ne koristi, površine 70.000 metara četvornih, Trogiru je besplatno ustupilo Ministarstvo obrane. Ministar obrane Berislav Rončević prije nekoliko se dana sastao s trogirskim čelnicima u zapovjedništvu vojarne u Divuljama i tada je, kaže Rožić, još jednom potvrdio da podržava projekt izgradnje sportsko-rekreacijske zone budući da smatra kako će se ustupljeno zemljište oplemeniti novim sadržajima na korist stanovništva i vojske.

ZADAR - Udruženje za zaštitu vukova Hrvatske na današnjoj konferenciji za novinare u Zadru istaknulo je da se ne slaže s odlukom o odobrenju odstrela vukova za 2007. godinu. Predstavnik Udruženja za zaštitu vukova Andrej Rendić rekao je da je Povjerenstvo za praćenje populacije velikih zvijeri na sastanku 13. rujna u Zagrebu odlučilo odobriti odstrelnu kvotu od sedam vukova za 2007. godinu: tri u Dalmaciji te po dva u Lici i Gorskom kotaru. Udruženje za zaštitu vukova smatra da to nije odobreno isključivo na temelju znanstvenih podataka, odnosno da se još jednom popustilo, kako je rečeno, moćnom šumarsko-lovačkom lobiju.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić sudjeluje u Rimu na zasjedanju Papinskog vijeća za laike kao jedan od njegovih članova. Sudionike zasjedanja danas će primiti u audijenciju papa Benedikt XVI., izvijestio je Ured zagrebačkog nadbiskupa za odnose s javnošću. Tema zasjedanja, koje je počelo 21. rujna, obnova je župne zajednice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙