FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 30. kolovoza

ZAGREB, 29. kolovoza 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 30. kolovoza.
ZAGREB, 29. kolovoza 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 30. kolovoza.

VIROVITICA - U tvornici šećera Viro otvorit će novu pakirnicu i tvornicu tekućeg šećera. Nove će pogone otvoriti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković. Tvornica Viro u posljednjih je nekoliko godina uložila oko 120 milijuna kuna u modernizaciju proizvodnih kapaciteta i dobivanje međunarodno priznatih certifikata, a najviše sredstava (gotovo 50 milijuna) uloženo je upravo u izgradnju nove pakirnice i tvornice tekućeg šećera. Šećernu repu za Viro godišnje proizvodi 800 do 850 kooperanata s prosječnom površinom 7 hektara, koje šećerana kreditira sa 45 do 50 milijuna kuna godišnje, nabavom mineralnih gnojiva, zaštitnim sredstvima, sjemenom i mehanizacijom (13,00 sati, Viro tvornica šećera, Matije Gupca 254).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatske obrtničke komore (HOK) i Celjskog sajma na konferenciji za novinare najavit će 39. Međunarodni obrtnički sajam u Celju koji će se održati od 6. do 13. rujna i na kojem tradicionalno nastupaju i hrvatski obrtnici (11,00 sati, HOK, Ilica 49).

ZAGREB - Ukupna industrijska proizvodnja u Hrvatskoj je u srpnju ove godine veća za 5,2 posto u odnosu na srpanj lani, dok je u razdoblju od siječnja do srpnja veća 3,2 posto nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, objavio je Državni zavod za statistiku. Tako je nakon lipanjskog pada industrijske proizvodnje od 1,1 posto u srpnju nastavljen rast industrijske proizvodnje na godišnjoj razini, što je i kumulativnu stopu sa 2,9 posto za prvo polugodište ponovno podiglo iznad tri posto. Najsnažniji rast proizvodnje bilježi se u rudarstvu i vađenju, za 13,5 posto u srpnju u odnosu na isti mjesec lani, te za 7,6 posto u sedmomjesečnom razdoblju. U opskrbi električnom energijom, plinom i vodom istodobno je zabilježen rast od 3,3, odnosno 3,7 posto, dok je u najvažnijoj, prerađivačkoj industriji proizvodnja u srpnju veća za 4,9 posto u odnosu na srpanj prošle godine, a u prvih sedam mjeseci za 2,8 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙