FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Actavis: objava o povlačenju ponude za preuzimanje Plive

ZAGREB, 19. rujna 2006. (Hina) - Hina- Financijski servis
ZAGREB, 19. rujna 2006. (Hina) - Hina- Financijski servis

Actavis: objava o povlačenju ponude za preuzimanje Plive

Islandska farmaceutska kompanija Actavis objavila je danas u hrvatskom dnevnom tisku da povlači svoju po ponudu za preuzimanjem Plive, budući da je ponuda američkog Barra, od 820 kuna za dionicu, viša od njihove ponude od 795 kuna za svaku Plivinu dionicu.

Actavis je jučer priopćio da u ovoj fazi nema namjeru povećati svoju ponudu za Plivu, jer ne želi ugroziti svoje razvojne planove preplaćivanjem ove akvizicije.

Svoju ponudu od 795 kuna za dionicu drže fer ističući da uključuje pretpostavljene pozitivne sinergijske učinke spajanja Plive i Actavisa.

Istodobno, iz Actavisa su također napomenuli da će pažljivo pratiti razvoj događaja oko preuzimanja Plive te da zadržavaju pravo povratka u taj proces.

Dvije su mogućnosti za moguće 'vraćanje' Actavisa u postupak preuzimanja Plive.

Actavis se može vratiti u proces preuzimanja Plive putem javne ponude, ali bi cijelu proceduru morao završiti do 11. listopada, do kada vrijedi izmijenjena ponuda američkog Barra za kupnju Plivinih dionica po cijeni od 820 kuna za svaku dionicu.

Actavis bi, želi li povratak u natjecanje na temelju javne ponude, do 11. listopada morao Hanfi uputiti zahtjev za objavljivanje te ponude, koja ga mora odobriti, a u tom roku ponuda mora biti i javno objavljena.

U međuvremenu, Actavis može trgovati Plivinim dionicama na Zagrebačkoj burzi, te dionicama i GDR-ovima na Londonskoj burzi.

Actavis je u svojoj objavi o povlačenju ponude potvrdio da kontrolira 20,8 posto dionica Plive, kroz izravno vlasništvo i opcijske ugovore.

Obveza objavljivanja javne ponude za kupnju dionica, nastaje i kada društvo stekne više od 25 posto udjela u temeljnom kapitalu neke tvrtke. Actavis u izravnom vlasništvu trenutno ima oko 10 posto temeljnog kapitala Plive.

Druga mogućnost povratka Actavisa u igru za preuzimanje Plive je situacija u kojoj Barr ne bi putem svoje javne ponude prikupio više od 50 posto Plivinih dionica, što je uvjet za važenje ponude i Barrove obveze da, po ponuđenoj cijeni, otkupi dionice koje su Plivini dioničari deponirali za njegovu ponudu pri Središnjoj depozitarnoj agenciji. Tada bi Actavis mogao objaviti novu ponudu, koja bi vjerojatno bila niža, jer bi tržišna cijena Plivinih dionica vjerojatno pala.

U Središnjoj depozitarnoj agenciji za Barrovu ponudu do jučer ujutro deponirano je 4.726 Plivinih dionica, a za Actavisovu ponudu 3 dionice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙