FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: idućeg tjedna na dražbama udjeli u 40 društava

ZAGREB, 21. rujna 2006. (Hina) - Hina- Financijski servis
ZAGREB, 21. rujna 2006. (Hina) - Hina- Financijski servis

HFP: idućeg tjedna na dražbama udjeli u 40 društava

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je danas pozive za javne dražbe za prodaju dionica i vlasničkih udjela u 40 društava iz državnog portfelja, koje će se na Zagrebačkoj i Varaždinskoj burzi održati 28. rujna.

Na javnoj dražbi na Zagrebačkoj burzi bit će ponuđeni udjeli u devet društava, a najveći je 6,63 postotni udio u tekstilnoj tvrtki Modea iz Garešnice, čija početna cijena iznosi 1,79 milijuna kuna. Za 1,95 postotni udio u varaždinskom Mundusu pak početna cijena iznosi 893,86 tisuća kuna.

Ostalih sedam udjela manji su od 1 posto, a riječ je o dionicama tvrtki Dubravica, Ekonomsko tehnički zavod iz Osijeka, Kordun iz Slunja, Lana-Karlovačka tiskara, MIO Osijek, Prerada Bjelovar te RIZ Odašiljači.

Istog dana će se na Varaždinskoj burzi moći kupiti dionice 31 društva iz državnog portfelja, namijenjenih za pokriće kapitalnih izdataka ministarstava mora, turizma, prometa i razvitka te pravosuđa.

Najvredniji paket dionica, čija nominalna vrijednost iznosi 14,4 milijuna kuna, a početna cijena za ovu dražbu 1,44 milijuna kuna, odnosno 10 posto nominale, je 23,65 postotni udio u Motelu Plitvice u Lučkom.

Na toj će se dražbi moći kupiti primjerice i dionice zadarske Bagat-trgovine (15,46 posto), MTČ Tvornice dječje trikotaže (5,16 posto), Opuzenke iz Metkovića (7,94 posto), Tehničar-servisa iz Zagreba (4,13 posto) i dr.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙