FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 20. rujna 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati
ZAGREB, 20. rujna 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Hrvatska Vlada održala je telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Odluku o raspisivanju javnog poziva za prikupljanje ponuda za kupnju dionica društva Željezara Split d.d. Kaštel Sućurac pod posebnim uvjetima, priopćeno je sinoć iz Vlade. Vlada je zatražila od Hrvatskog fonda za privatizaciju da raspiše javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju 101.146 dionica društva Željezara Split d.d. Kaštel Sućurac iz državnog portfelja, što čini 89,34 posto temeljnog kapitala društva.

OSIJEK - Osječki Odsjek USKOK-a podnio je jučer istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku istražni zahtjev protiv deset hrvatskih državljana zbog više kaznenih djela zlouporabe opojnih droga, objavljeno je večeras na Internet stranici USKOK-a. Osnovano se sumnja da su se od deset osumnjičenika njih sedmorica, od kraja 2003. do sredine rujna ove godine, u Osijeku, Aljmašu i drugim mjestima u Hrvatskoj te u Bogojevu i Subotici u Srbiji, udružili radi nabave, prijevoza i daljnje prodaje marihuane na ilegalnom narkotržištu u Hrvatskoj. U tom su razdoblju šest puta dogovorili s osobom iz Srbije kupovinu ukupno 58 kilograma marihuane koju su zatim prenosili preko Dunava u Hrvatsku. Protiv šestorice osumnjičenika predloženo je određivanje pritvora.

SPLIT - Silvano Bralić izabran je na sinoć održanoj izbornoj skupštini za novoga predsjednika "Liste Velog mista", nezavisne poduzetničke izborne liste koja s četiri vijećnika obnaša vlast u Gradu Splitu zajedno s HDZ-om, HSP-om i HSU-om. Dosadašnji predsjednik "Liste Velog mista" Ilija Naletilić postao je počasni predsjednik. Silvano Bralić nakon izbora izjavio je kako listu kojoj je na čelu od početka zanima "ostaviti bolji Split nego što smo ga našli, a to možemo samo tako da ostvarimo one projekte kojima se ova vlast deklarirala".

ZAGREB - Remek djela hrvatske srednjovjekovne baštine predstavljena su sinoć na izložbi "Prvih pet stoljeća hrvatske umjetnosti" koja je otvorena u Galeriji Klovićevi dvori. Izloženo je 76 djela, nastalih od 800. do 1300. godine, a obuhvaćaju razdoblje dvaju stilskih pravaca - predromanike i romanike u Hrvatskoj. Ravnateljica Klovićevih dvora Vesna Kusin istaknula je kako je izložba svojom umjetničkom građom toliko značajna da pruža mogućnost sagledavanja objedinjene srednjovjekovne umjetničke riznice. Ta riznica, inače razasuta tlom Hrvatske, toliko je rijetka i jedinstvena da je nezaobilazna na hrvatskoj izložbenoj sceni. Na onoj europskoj, kojoj također pripada, pokazala bi koliko je već u svojim počecima hrvatska umjetnost bila prožeta duhom i dahom europskih strujanja, dodala je Kusin. Izložbu je u ime ministra kulture otvorila pomoćnica Branka Šulc istaknuvši da izložba svjedoči o snažnoj ucjepljenosti hrvatskog srednjovjekovlja u europsko područje, odnosno pokazuje čvrstu povezanost s Europom. Izložba, koja se održava pod pokroviteljstvom hrvatske Vlade, bit će otvorena do 26. studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙