FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 31. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 31. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

ZAGREB - Sindikalna košarica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) pokazuje da su minimalni životni troškovi četveročlane obitelji u kolovozu iznosili 5.570 kuna, što je za 6,60 kuna ili 0,12 posto više nego u srpnju. Prosječna neto plaća u lipnju iznosila je 4.534 kuna, čime se može pokriti 81,39 posto životnih troškova. Sindikalna košarica podstanarske obitelji u kolovozu je iznosila 7.090 kuna, što je za 5 kuna ili 0,07 posto više nego u srpnju. Prosječna plaća bila je dovoljna za pokrivanje svega 63,94 posto troškova podstanarske obitelji. Najskuplja sindikalna košarica u srpnju bila je u Primorsko-goranskoj, Ličko-senjskoj i Istarskoj županiji (5.832 kuna), a najjeftinija na području Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske i Požeško-slavonske županije (5.468 kuna).

ZAGREB - Bivšoj zagrebačkoj općinskoj sutkinji Dubravki Rovišnjak i njezinom suprugu odvjetniku Vrhovni sud je za po jednu godinu smanjio 11-godišnju, odnosno desetogodišnju zatvorsku kaznu na koju su osuđeni zbog zlouporabe položaja, krivotvorenja i prijevara kojima su nezakonito stekli više od milijun i pol kuna. Dubravku i Vatroslava Rovišnjaka zagrebački Županijski sud lani je proglasio krivima i osudio ih nepravomoćno na višegodišnje zatvorske kazne. Supružnici su se žalili Vrhovnom sudu koji im je djelomično uvažio žalbe i smanjio kazne, bivšoj sutkinji s 11 na deset, a njezinom suprugu i pomagaču u kriminalu s deset na devet godina zatvora.

KUTINA - Općinskom državnom odvjetništvu za mladež podnesena je kaznena prijava protiv 18-godišnjeg Kutinčana zbog nanošenja teške tjelesne ozljede, koji je na parkiralištu u Teslinoj ulici u Kutini, nakon verbalnog sukoba, sinoć drvenom baseball palicom dva puta udario po glavi 23-godišnjeg sugrađanina, priopćila je Policijska uprava Sisačko-moslavačka. Obojica su prekršajno prijavljena zbog narušavanja javnog reda i mira, a 18-godišnjak je prijavljen i zbog naročito drskog ponašanja.

ZAGREB/PULA - Dječak iz Pule uspio je u tjedan dana provaliti i okrasti čak sedam automata za naplatu parkiranja, no policija ga je uspjela uhvatiti. Pulska policija je izvijestila da je 14-godišnjak u razdoblju od 9. do 16. kolovoza provalio u sedam automata na području Pule, pri čemu je počinio materijalnu štetu od oko 2.000 kuna. Protiv 14-godišnjaka bit će redovitim putem podnijeto posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙