FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 5. rujna 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 5. rujna 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

ZAGREB/DEN HAAG - Haški sud odlučio je ovog tjedna predati Državnom sudu Bosne i Hercegovine predmet protiv dvojice bosanskih Srba Mitra Raševića i Save Todovića, optuženih za ratne zločine počinjene nad nesrpskim zatočenicima u logoru u Foči tijekom rata BiH, priopćio je u utorak Haški sud. Odlukom Haškog suda dvojica optuženih treba biti prebačena u Bih u sljedećih 30 dana.

KOPENHAGEN - Policija je u središnjoj Danskoj u utorak ujutro uhitila devet osoba za koje se sumnja da su kovali zavjeru o terorističkoj akciji nakon što su se navodno domogli materijala od kojega se izrađuju eksplozivne naprave, izvijestile su tajne službe. Devetorica osumnjičenika uhićena su u Vollsmoseu, imigrantskom predgrađu zapadno od Odense, trećeg po veličini danskog grada. Šef danske Tajne službe Lars Findsen izjavio je kako je kod "osumnjičenih pronađen materijal kojim je moguće izraditi eksplozivne naprave... te spomenute činjenice povezati s potencijalnom pripremom terorističkog napada".

KABUL - NATO je u utorak priopćio da je u velikoj ofenzivi u južnim dijelovima Afganistana djelomično okružio talibanske snage i natjerao ih na povlačenje, dok se teške borbe nastavljaju. "Zatvaramo krug oko talibana - satjerali smo ih u neku vrstu klopke", rekao je glasnogovornik NATO-a. Agencija AP javila je da su združene snage NATO-a i afganistanske vojske, koristeći se topništvom i zrakoplovima, okružile oko 700 talibanskih boraca.

TRIPOLI - Suđenje bugarskim medicinskim sestrama i palestinskom liječniku optuženima da su virusom HIV-a namjerno zarazili libijsku djecu odgođeno je za 12. rujna, objavljeno je u utorak na sudu u Tripoliju. Sudac Mahmud al-Howeissa odobrio je odgodu na zahtjev branitelja koji su odbili nastavak procesa bez nazočnosti odvjetnika palestinskog liječnika, ali je njegovu odsutnost nazvao "manevrom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙