FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 19. rujna 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 19. rujna 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu danas je otvorena 82. jesenska međunarodna sajamska priredba, na kojoj na izložbenoj površini od 76 tisuća četvornih metara do 24. rujna sudjeluje 1.710 izlagača iz 42 zemlje. Kao izaslanik predsjednika Republike Stjepana Mesića Jesenski je međunarodni zagrebački velesajam otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je najavio izgradnju novog Zagrebačkog velesajma do 2009. godine. U pozdravnom pismu predsjednik Mesić ističe kako ključni izazovi hrvatske razvojne politike u 2007. godini u europskom društvenom modelu, za koji se Hrvatska opredijelila, trebaju biti rast zaposlenosti te usklađivanje ekonomske efikasnosti i društvene pravednosti.

ZAGREB - Hrvatsko izaslanstvo, predvođen ministrom financija Ivanom Šukerom, sudjeluje na Godišnjoj skupštini Medunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke, koja se 19. i 20. rujna održava u Singapuru, priopćilo je Ministarstvo financija RH. Ministar Šuker održao je niz sastanaka medu, s direktorom Odjela za Europu MMF-a Michaelom Depplerom, novim izvršnim direktorom konsituence Svjetske banke Hermanom Wijffelsom i izvršnim direktorom MMF konstituence J. J. M. Kremersom. Ključna tema sastanka bila je uspješnost programa monetarne i fiskalne politike, podržanog Stand-by aranžmanom, koji će se zaključiti sredinom studenog. Predstavnici MMF-a pohvalili su Hrvatsku u provođenju fiskalne prilagodbe, posebno ističući odluku o izmjenama proračuna čime se postavio ambiciozniji ciljani fiskalni deficit od 3 posto BDP-a, navodi se u priopćenju.

ZAGREB - Centralno češko kazalište Kladno iz istoimenog grada nedaleko Praga izvest će 21. rujna premijeru drame "Sve o ženama" Mire Gavrana, izvijestila je zagrebačka agencija Presscut. Redatelj predstave je Stepan Chaloupka, a dramu su na češki jezik preveli Vlatka Souček - Kapetanović i Jiri Vobecky. Dva dana zatim, 23. rujna, Njemačko-srpsko narodno kazalište iz Bautzena izvest će na njemačkom jeziku premijeru Gavranove komedije "Traži se novi suprug" u režiji slovenskoga redatelja Jaše Jamnika te prijevodu Lubine i Dušana Hajdukveljkovića. Tu komediju je spomenuto kazalište premijerno izvelo u istovjetnoj redateljsko-glumačkoj postavi u studenom prošle godine na lužičko-srpskom jeziku te je uprava kazališta odlučila zbog zamjetna uspjeha predstavu postaviti i na njemačkom jeziku.

ZAGREB - Vodeća hrvatska diskografska kuća "Croatia Records", koja od 20. do 22. rujna prvi put nastupa samostalno na najvećemu Međunarodnom sajmu disko i pop-industrije "Popkomm" u Berlinu, potpisat će nakladnički ugovor s njemačkom tvrtkom "Roba Musikverlag", izvijestila je zagrebačka agencija za promidžbu te diskografske kuće. Sajam, kojemu je ove godine partner Brazil, održava se u tri dijela. Na jednom se sastaju poslovni ljudi iz područja glazbe, na drugom je međunarodni kongres o glazbi, a treći je dio festival na kojem sudjeluju glazbenici i grupe raznih žanrova, poput popa, rocka, jazza, hip-hopa i klasike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙