FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ponovno o shemi izravnog prijenosa saborskih sjednica za nekoliko dana

ZAGREB, 18. rujna 2006. (Hina) - Programsko vijeće i Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije (HRT) ponovno će za nekoliko dana razmotriti shemu izravnog prijenosa saborskih sjednica, zaključeno je večeras na sjednici proširenog Predsjedništva Hrvatskog sabora.
ZAGREB, 18. rujna 2006. (Hina) - Programsko vijeće i Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije (HRT) ponovno će za nekoliko dana razmotriti shemu izravnog prijenosa saborskih sjednica, zaključeno je večeras na sjednici proširenog Predsjedništva Hrvatskog sabora.

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks je nakon sjednice zatvorene za javnost izvijestio i da su u opširnoj raspravi sudjelovali svi članovi proširenog Predsjedništva Hrvatskog sabora, glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić, predsjednik Programskog vijeća HRT-a Zdenko Ljevak, ravnateljica HTV-a Marija Nemčić i glavni urednik informativnog programa HTV-a Vladimir Rončević.

Na upit novinara da komentira stajališta oporbenih stranaka u Hrvatskom saboru da se tu zapravo radi o "micanju" oporbe iz medija uoči predizborne kampanje, Šeks je odgovorio da je Programsko vijeće HRT-a još u veljači 2005. donijelo odluku gdje je pobrojano sve što se izravno prenosi sa sjednica Sabora i sve što bi se iz Sabora prezentiralo u reportaži od najmanje 30 minuta i napomenuo da ta odluka nije provedena.

"Na samu najavu da će Predsjedništvo Hrvatskog sabora na incijativu HRT-a raspravljati i informirati se o programskoj shemi, glavnina oporbe se s time nije složila i iznijela je primjedbe da to ne treba mijenjati, posebno sada, u izbornoj godini", naveo je Šeks.

Podsjetio je da je u isključivoj kompetenciji Programskog vijeća i Ravnateljstva HRT-a donošenje i utvrđivanje programske sheme i, u skladu s tim, režima praćenja saborskih sjednica.

Odgovarajući na pitanje kada se može očekivati prijenos saborskih sjednica na Internetu, Šeks je rekao da će to biti početkom iduće godine jer su za to stvorene sve pretpostavke i osigurano je 1,4 milijuna kuna iz proračuna.

"Bude li HTV ustrajala na ukidanju prijenosa Hrvatskog sabora, mislim da bi jedini odgovor Hrvatskog sabora trebao biti ukidanje pretplate HTV-u", izjavio je Miroslav Rožić (HSP), jedan od članova Predsjedništva Hrvatskog sabora.

Rožić navodi da ako HTV koristi tezu male gledanosti da bi ukinula direktne prijenose iz Sabora, to znači da se vodi komercijalnim interesima i da se iz javne televizije pretvara u komercijalnu. Po njegovim riječima, onda treba ukinuti porez građanima kojim kroz plaćanje poreza na televizore financiraju HTV.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙