FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 7. rujna

ZAGREB, 6. rujna 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 7. rujna.
ZAGREB, 6. rujna 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 7. rujna.

ZAGREB - Redovita sjednica Vlade (zgrada Vlade, Trg Sv. Marka 2 u 12 sati).

SOLIN/SPLIT - Predsjednik Vlade Ivo Sanader posjetit će Solin i Split. U Gradu Solinu premijer će, u pratnji ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana Primorca otvoriti novoizgrađenu Osnovnu školu "Kraljica Jelena" (Put mira bb, u 17 sati ), a nakon toga će u Splitu u Vili Dalmaciji nazočiti svečanosti obilježavanja 200. godine hidrografije na Jadranu, gdje će se okupljenima prigodno obratiti (u 19 sati). Predsjednik Vlade Ivo Sanader potom će u Gradu Solinu nazočiti svečanoj sjednici Gradskog vijeća Solina na kojoj će održati govor (u 19,30 sati). Na svečanoj sjednici dodijelit će se nagrade Grada Solina.

ZAGREB - Antiteroristička jedinica (ATJ) Lučko svečano će obilježiti 16. obljetnicu osnutka. ATJ Lučko je u sastavu Zapovjedništva specijalne policije Ministarstva unutarnjih poslova. Središnja svečanost počet će u 13 sati svečanim postrojavanjem pripadnika ATJ, u njezinu sjedištu u Lučkom (Jadranska avenija 10), a nakon toga predviđeno je da se okupljenima obrati zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko Alen Klabot, te visoko izaslanstvo MUP-a. Najzaslužnijim pripadnicima ATJ Lučko biti će dodjeljene nagrade, u spomen na njene poginule pripadnike položit će se vijenci i zapaliti svijeće te služiti misa zadušnica. Svečanosti će, kako se očekuje, nazočiti ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, ravnatelj policije Marijan Benko, ratni zapovjednici jedinica Specijalne policije, ratni ministri unutarnjih poslova te umirovljeni pripadnici Specijalne jedinice policije i dr. (sjedište Antiterorističke jedinice Lučko, Jadranka avenija 10, Lučko, u 13 sati).

ČEPIN - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i generalni direktor Hrvatskih voda Slavko Rajnović otvorit će u središtu Čepina radove dovršetka izgradnje glavnog kolektora čepinskog sliva i magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda Osijek-Čepin (u 11 sati).

HUM NA SUTLI - Predsjednik Republike Stjepan Mesić nazočit će svečanom obilježavanju 10. obljetnice tvornice stakla "Vetropack Straža d.d" (u 12 sati). Nakon svečanosti predsjednik Mesić obići će pogon. Izjava za novinare predsjednika Republike najavljena je za oko 12,35 sati.

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske stranke prava (HSP) na kojoj će predsjednik HSP-a Anto Đapić govoriti o aktualnoj političkoj situaciji (prostorije HSP-a, Primorska 5 u 11 sati).

ZAGREB - 29. Sjednica Programskog vijeća HRT-a. Na dnevnom redu su rasprava o emitiranom programu između dviju sjednica Vijeća, prijedlog izvješća o radu Vijeća od srpnja 2005. do rujna 2006., izvješće Ravnateljstva o poslovanju HRT-a u 2005. godini (koji Vijeće upućuje Hrvatskom saboru), izvješće o zastupljenosti TV studija i dopisništva u programima HTV-a. Također će se ne dnevnom redu biti i Izvješće o vanjskoj produkciji od siječnja do lipnja 2006., inicijativa za javnu televiziju, mišljenje o prijedlogu programskog usmjerenja HTV-a od 25. rujna 2006. do 30. lipnja 2007. te izvješća o poslovanju HRT-a i provedbi programskih usmjerenja Hrvatskog radija i Hrvatske televizije od siječnja do lipnja ove godine, (Dom HRT-a, Prisavlje, soba 107 objekta B-30, u 10 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Republičkog sindikata radnika Hrvatske uoči štrajka "Eurest Croatia", s posebnim osvrtom na odnos međunarodnih kompanija prema pravima radnika (prostorije NHS, Trg Francuske Republike 9/V u 10,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu završetka natječaja za mlade vizualne umjetnike pod nazivom "Go-Global !" te otvorenja izložbe na kojoj će se predstaviti radovi 21 najuspješnijeg hrvatskog umjetnika. Stručni odbor natječaja će na konferenciji za novinare proglasiti ime umjetnika koji je osvojio glavnu nagradu - samostalnu izložbu u Galeriji Blickensdorff u Berlinu tijekom 2007. godine (Galerija Klovićevi dvori u 12 sati).

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Serđo Obratov

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Dubravka Dadić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙