FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS počeo predizbornu kampanju s Čačićem u Đakovu

ĐAKOVO, 18. rujna 2006. (Hina) - HNS, odnosno predsjednik njegova Središnjeg odbora i varaždinski župan Radimir Čačić, počeo je danas u Đakovu kampanju, godinu dana prije izbora, pod geslom "Hrvatska ujednačenih šansi".
ĐAKOVO, 18. rujna 2006. (Hina) - HNS, odnosno predsjednik njegova Središnjeg odbora i varaždinski župan Radimir Čačić, počeo je danas u Đakovu kampanju, godinu dana prije izbora, pod geslom "Hrvatska ujednačenih šansi".

Čačić, kojega Hrvatska narodna stranka predstavlja kao svog kandidata za premijera, na konferenciji za novinare istaknuo je da kampanju počeo iz Đakova jer je u tom gradu biskupa Strossmayera HNS osnovan.

"Krenuli smo iz Slavonije jer je to regija koja zahtijeva najveću pažnju i u našem konceptu decentralizacije upravo ova regija ima prioritet", rekao je Čačić.

Početak kampanje, godinu dana prije izbora, pojasnio je željom da ima dovoljno vremena za izravnu komunikaciju s građanima, za dolazak i u najmanje općine, gdje želi čuti probleme građana.

"Građane ne želimo slušati ni iz Zagreba, ni s Markova trga, već u ovih godinu dana posjetiti svaki kraj, svaku općinu, čuti konkretne probleme, te predstaviti konkretna varaždinska rješenja", rekao je Čačić, najavivši da će u kampanji posjetiti 200 gradova i općina, neke i po dva puta.

Predstavio je HNS-ov "programski četverolist", odnosno Reformske projekte za novu Hrvatsku, pod čim u HNS-podrazumijevaju novi hrvatski suverenitet, decentralizaciju, pravedno društvo i ubrzanje gospodarskog rasta.

"Sadašnja Vlada od svojih silnih obećanja u ove tri godine nije napravila ništa, a danas već obećava za drugi mandat. Obećavala je smanjenje PDV-a, a od toga ništa, kao i autocestu do Dubrovnika, koja će jedva stići do Šestanovca. Obećavala je borbu protiv korupcije, a uhvaćena je s prstima u pekmezu u slučaju Plive. Dok ova Vlada ni jednu kunu ne pušta iz Zagreba, mi se zalažemo za snažnu decentralizaciju, kao i za novi suverenitet kojim se mora zaustaviti rasprodaja hrvatskih temeljnih poduzeća u koju ova Vlada doslovno trči", rekao je Čačić.

Izrazio je zadovoljstvo rezultatima ankete prema kojima je on drugi političar po popularnosti s 20 posto glasova anketiranih, odmah iza Ive Sanadera s 27, dok je Ivica Račan treći sa 16, a Anto Đapić četvrti s osam posto.

Saborski zastupnik HNS-a Antun Kapravljević HDZ-ov skup u Karlovcu nazvao je odgovorom te stranke na HNS-ov početak kampanje, ocijenivši HDZ-ove priče o borbi protiv korupcije licemjernima.

"O borbi protiv korupcije pričaju ljudi koji su napravili više od pet milijardi duga", rekao je Kapravljević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙