FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSLS samostalno na izbore, moguće poslijeizborno koaliranje

ROVINJ,17. rujna 2006.(Hina) - Zamjenik predsjednice Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) Zlatko Kramarić najavio je danas u Rovinju kako će HSLS na iduće parlamentarne izbore izići samostalno kako bi stranka ispitala svoju snagu nakon ujedinjenja.
ROVINJ,17. rujna 2006.(Hina) - Zamjenik predsjednice Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) Zlatko Kramarić najavio je danas u Rovinju kako će HSLS na iduće parlamentarne izbore izići samostalno kako bi stranka ispitala svoju snagu nakon ujedinjenja.

Kramarić je na konferenciji za novinare uoči sjednice Središnjeg vijeća napomenuo da je moguća poslijeizborno koaliranje, što će ovisiti o tome hoće li mogući suradnici prihvatiti HSLS-ov gospodarski program koji će toj stranci biti "glavni izborni adut".

Dodao je kako HSLS-ovo iskustvo s koalicijama nije sjajno, što se, rekao je Kramarić, vidjelo 2000. kad se koalicija stvarala po matematičkom načelu te 2003. kad se ponovno potvrdilo da u koaliciji postoje veliki i mali partneri.

Istaknuo je da HSLS nije u klasičnoj koaliciji s HDZ-om jer nema svog ministra, ali podupire Vladu jer im je, kako je kazao, "dala prigodu da kao najveći gubitnici na prošlim izborima dobiju na vremenu da se konsolidiraju".

"Naša koalicija nije bezuvjetna jer smo zadržali pravo da glasujemo po svojim načelima kad je riječ o liberalnim temama", rekao je zamjenik predsjednice HSLS-a. Najavio je da će stranke, nakon tih dvaju iskustava iz neprogramskih koalicija, napokon koalirati na temelju sličnosti programa.

Kramarić je napomenuo kako HSLS želi spriječiti da se hrvatska politička scena podijeli na dva bloka.

"Nema bojazni da liberali nestanu s hrvatske političke scene", ocijenio je te izrazio nadu da će HSLS "u svakoj izbornoj jedinici osvojiti barem jednog zastupnika, iako računa i na zastupnike nacionalnih manjina".

Govoreći o financiranju političkih stranaka, Kramarić je rekao kako je HSLS to pitanje postavio još prije desetak godina te da je oduvijek bila protiv nepoznatih donatora.

Članica Predsjedništva HSLS-a te državna tajnica za malo i srednje poduzetništvo u Ministarstvu gospodarstva Tajana Kesić-Šapić predstavila je danas dio HSLS-ova gospodarskog programa koji se temelji na pet osnovnih smjernica.

To su ujednačeni regionalni razvoj, preustroj državnih ustanova za učinkovitiju potporu gospodarstvu, povećanje izvoza robe i usluga radi gospodarske konkurentnosti, jačanje malog i srednjeg poduzetništva te privlačenje izravnih vrijednih ulaganja u razvoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙