FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 13. rujna 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 13. rujna 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

ZAGREB - Egipatski brod-bager potonuo je noćas u Sueskom kanalu pri čemu je poginuo jedan od 45 članova posade, dok se za trojicom još traga, zbog čega je taj važni plovni put zatvoren za promet, izvijestili su dužnosnici. Oni su izrazili bojazan da su i trojica nestalih mornara također mrtvi. Uprava Sueskog kanala izvijestila je kako je tehnička greška mogući uzrok potonuća broda u tom važnom trgovačkom pravcu i najbržoj pomorskoj vezi između Europe i Azije.

JERUZALEM - Izraelski general Oudi Adam, zapovjednik sjevernog vojnog područja i jedan od glavnih sudionika rata u Libanonu podnio je u srijedu ostavku, objavio je glasnogovornik vojske. U priopćenju vojske navodi se da će general Adam ostat na dužnosti sve dok njegov nasljednik ne preuzme njegove dužnosti sukladno propisima koji vrijede u izraelskoj vojsci. Riječ je o najvišem časniku koji daje ostavku nakon oštrih kritika upućenih vojsci i vladi zbog načina na koji su ratovale u Libanonu od sredine srpnja do sredine kolovoza.

GUATEMALA - Bolivijski predsjednik Evo Morales upozorio je u utorak u Gvatemali da Sjedinjene Države planiraju urotu kako bi destabilizirale bolivijsku vladu. Kako tvrdi bolivijski predsjednik, Washington priželjkuje neuspjeh politike koju on vodi otkako je došao na vlast.

NEW YORK - Zaklada Billa i Melinde Gates i Rockfellerova objavile su u utorak da će zajedno uložiti 150 milijuna dolara u projekt suzbijanja siromaštva i gladi u Africi južno od Sahare za povećanje poljodjelske produktivnost. Svrha ovog partnerstva pod nazivom Savez za zelenu revoluciju u Africi je povećati produktivnost na malim seoskim imanjima, priopćio je Savez. Zaklada Gates izdvojit će 100 milijuna dolara, a Rockfellerova 50 milijuna za taj projekt koji će pokušati poboljšati dostupnost i raznolikost sjemena za poljodjelce.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙